De tofste bomberjacks scoor je bij Style Italy

Partyscene Redactie | 28 augustus 2018
lifestyle

style italy

Je kent 'm wel, bijvoorbeeld uit de goede oude danshal-, hippie- of ravetijd. Op zoek naar een stoere jas die enorm veelzijdig is en je uitstraling naar een hoger niveau tilt? De bomberjack kan zomaar het antwoord zijn. Ben je sportief, kom je het liefst stoer voor de dag of houd je het liever casual? Met dit jack kun je alle kanten op en sluit je je bovendien aan bij iconen als Mick Jagger, Bob Dylan en ...Mental Theo. Met een beetje creativiteit (en een flinke dosis lef) kun je hem zelfs aantrekken naar het kantoor. Benieuwd? Check onze stylingtips! 

In het verleden

Bomberjacks werden eerst vooral door piloten gedragen. Zij hielden zich in de cockpit warm door deze jasjes te dragen. Ben je een beetje old-school? Dan kies je zo’n bomberjack van (dik) leer met een bontkraag. De binnenkant heeft een warme voering van bijvoorbeeld schapenbont. 

Hierna kwamen andere modellen op de markt. Denk aan bomberjacks gemaakt van nylon in neutrale kleuren. De voering van deze jas had meestal een opvallende kleur. Als de piloot met zijn vliegtuig neerstortte, viel hij extra op door zijn jas binnenstebuiten te draaien.

Op een gegeven moment maakten bomberjacks de overstap naar het huidige straatbeeld. Het feit dat veel celebrities deze jas dragen en droegen, maakt de bomberjack alleen maar populairder. Momenteel zijn er veel verschillende varianten. Denk aan felgekleurde exemplaren; jasjes in meer neutrale kleuren; pastelkleurige bomberjacks en allerlei modieuze prints.

Voor vrouwen zijn er veelal bomberjacks met bloemenprint verkrijgbaar. Mannen kunnen onder andere kiezen uit geometrische prints, sterren en uitpakken met neonkleuren of nepbont. Je hebt trouwens zowel korte als lange bomberjacks - zo lang zelfs dat de knieën bedekt worden.

Jasje voor elk

Het maakt eigenlijk niet uit welk type man je bent: iedereen kan het veelzijdige bomberjack rocken! De jasjes zijn vooral een leuke optie als je stoer wilt blijven in het najaar, maar ze kunnen eigenlijk altijd. De comfortabele voering zorgt ervoor dat de jas heerlijk zit en als je voor een bijzondere kleur of mooie print gaat, maak je het geheel net iets spannender.

style italy

Tip: combineer je bomberjack eens met een mooie (grof gebreide of gemêleerde) trui en een spijkerbroek. Een grijze of donkerblauwe jeans met een vintage look geeft je een casual uitstraling – zonder dat het lijkt alsof je echt je best hebt gedaan. Trek er een mooi paar schoenen bij aan en je bent klaar voor wat de dag te bieden heeft!

Style Italy

Op StyleItaly.nl vind je een divers aanbod – en daar horen stoere, casual en nette bomberjacks bij. De kans om ontevreden de jas uit te trekken is klein, maar ongeacht dat staat service vooraan. Niet tevreden? Geen probleem: de site geeft 14 dagen retourrecht, en dat betekent een ruime bedenktijd.

Een goed geklede man heeft uiteraard meerdere jasjes voor meerdere gelegenheden in zijn garderobe hangen. Daarom vind je in de catalogus tevens andere modellen. We raden aan om de site regelmatig te checken, want de regelmatige sales houden ook onze portemonnees goedgevuld. Voor iedere bomberjack-wens is Style Italy dé tip van de redactie. Succes! 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws