Instagram test functie voor chronologische bericht weergave

Ivo Mollemans | 15 februari 2020
lifestyle

De algoritmes van Instagram zijn in 2016 flink veranderd toen het bedrijf besloot om berichten niet meer in chronologische volgorde in je tijdlijn te zetten. In plaats daarvan worden berichten getoond op basis van wat je volgens de app het meest interessant zou vinden.

Instagram berichten chronologisch weergegeven

Dat betekent dat je meer berichten te zien krijgt van accounts waarvan je bijvoorbeeld veel foto’s liket en dat andere accounts verder onderin je feed zouden staan. Een goede verandering zou je zeggen, want zo kan je makkelijker de interessante dingen scannen. Dit zorgt er echter ook voor dat je sommige berichten helemaal niet meer te zien krijgt en dat zorgde voor frustratie bij gebruikers.

LEES OOK: Apple werkt aan een nieuwe, goedkopere iPhone

Het lijkt erop dat Instagram bezig is met het maken van een oplossing, want er wordt namelijk getest met een chronologische weergave van berichten, zo meldde Jane Machun Wong die apps doorzoekt naar nieuwe functies. Twitter en Facebook wisselden eerder ook al terug van populaire berichten naar de chronologische weergave. Daar kan je zelf aangeven in welke van de twee volgordes je berichten op je feed te zien wil krijgen. Of dit ook het geval gaat zijn voor Instagram is nog onbekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer Instagram de functie uitgebreider gaat testen en welke gebruikers mogen deelnemen aan het testen van deze nieuwe functie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws