5 tips bij slaapproblemen

Partyscene Redactie | 10 september 2021
lifestyle

Sommigen vinden slapen tijdverspilling, maar ons lichaam heeft het nodig om naar behoren te kunnen blijven functioneren. Te weinig slaap heeft ook een negatief effect op je concentratievermogen. Daarom is het heel vervelend als je wel wilt slapen, maar het om wat voor reden dan ook niet lukt en je de halve nacht wakker ligt. Zo krijg je alsnog onvoldoende nachtrust. We geven vijf tips voor wat je kunt doen bij slaapproblemen.

CBN-olie

Cannabinol (CBN) is een oxidatie van de stof THC in cannabis. Deze stof wordt veel gebruikt door mensen met slaapproblemen en pijnklachten. Je gebruikt enkele druppels CBN-olie een half uurtje voor je gaat slapen. Mogelijk merk je er de eerste dag nog niet zo veel van, maar binnen enkele dagen zou je het resultaat moeten merken en makkelijker in slaap kunnen vallen en doorslapen. Let op: CBN-olie heeft ook een eetlustopwekkende werking. Je kunt online CBN olie kopen.

Melatonine

Je kunt bij de drogist melatoninetabletten halen als je last hebt van slaapproblemen. Deze pillen bevatten het hormoon melatonine, dat een rol speelt rol in het slaap-waakritme van ons lichaam. Om precies te zijn, zorgt melatonine ervoor dat we slaperig worden als het donker wordt. Daarom worden deze pillen gebruik bij verschillende vormen van slapeloosheid. Je moet ze dan enkele uren voordat je wilt gaan slapen innemen om makkelijker in te slapen.

Rijtjes en sommen

De oude truc van het schaapjes tellen is alom bekend, maar hij werkt niet voor iedereen. In plaats hiervan zou je in je hoofd simpele sommen of rijtjes kunnen maken. Dit helpt ook tegen piekeren, omdat je jezelf dan dwingt met iets anders bezig te zijn. Voor sommige mensen helpt dit om moe te worden en sneller in slaap te vallen.

Lage temperatuur

We houden van aangename warmte, maar dat zijn helemaal niet de juiste omstandigheden om goed te kunnen slapen. Een koude slaapkamer faciliteert slaap veel beter. Je verbrandt dan meer calorieën om op temperatuur te komen en te blijven, waardoor je lichaam moe wordt. De ideale omstandigheden zijn een temperatuur van 18 graden met een luchtvochtigheid van 65 procent.

Warm bad

Wat ook kan helpen om je lichaam moe te maken voordat je naar bed gaat, is door ’s avonds een warm bad of een warme douche te nemen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam op de temperatuur komt waarop de hersenen een seintje krijgen dat het tijd is om te gaan slapen. Zo zou je sneller in slaap moeten kunnen vallen.

Blijven je slaapproblemen aanhouden, dan is het verstandig om dit te bespreken met je huisarts. Wellicht dat je met de juiste medische begeleiding toch weer beter kunt gaan slapen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws