Heb je hulp nodig? Wat komt er op je af bij een eetstoorniskliniek?

Elsemieke | 3 april 2022
lifestyle

Wanneer je moet omgaan met een verslaving of eetstoornis brengt dit uiteraard veel problemen met zich mee. Hierdoor is het dan ook goed om hulp in te schakelen van professionals, zodat je weer zorgeloos door het leven kunt gaan. Een eetstoornis beïnvloedt dusdanig jouw leven, dat hulp inschakelen meer dan nodig is.

Wanneer je hulp gaat inschakelen van bijvoorbeeld een eetstoorniskliniek, zal er van alles op je af komen. In dit artikel geven we je meer inzicht in een behandeling in een eetstoorniskliniek.

Waarbij helpt een eetstoorniskliniek?

Dit klinkt misschien voordehandliggend, maar een eetstoorniskliniek helpt je bij meer dan enkel afkicken van een eetstoornis. Bij een eetstoornis komt namelijk veel meer kijken. Een eetstoornis kliniek helpt je bij jouw obsessie met eten, een verstoord lichaamsbeeld of aanvallen die leiden tot eetbuien. Wanneer je kampt met een eetstoornis ben je afhankelijk van dit gedrag en zal dit gedrag ook jouw keuzes en leven beïnvloeden. Je kunt dan ook niet meer stoppen met dit gedrag, ondanks dat je dat misschien wel zou willen. In andere woorden: je hebt last van een verslaving. 

Verschillende behandelingstrajecten

Er zijn verschillende eetstoornissen, zoals anorexia, boulimia of binge eating disorder. Wanneer je kampt met anorexia ben je de hele dag obsessief bezig met eten en je gewicht en probeer je zo min mogelijk te eten. Daartegenover staat boulimia, waarbij je last hebt van ongecontroleerde eetbuien die je daarna weer probeert te compenseren. Een kliniek voor eetstoornissen heeft gelukkig ervaring met verschillende eetstoornissen en dus ook met verschillende behandelingstrajecten. Experts en professionals weten de ins en outs van een eetstoornis en kunnen jou hierdoor op de beste manier helpen. Ze weten hoe lastig het is om dit eetgedrag aan te passen en hebben hier dan ook een passende behandeling voor.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws