Wat als het vuur in jullie relatie gedoofd is?

Partyscene Redactie | 18 augustus 2022
lifestyle

Een relatie is net als een kampvuur. Als je niks aan het kampvuur doet, dooft het vuur vanzelf. Hout brandt immers niet oneindig; dit is ook het geval bij een relatie. Je moet een relatie goed onderhouden, omdat de relatie anders volledig uitdooft. Vergelijk het maar met het hout van een kampvuur.

Maar, wat nou als op dit moment het vuur in je relatie gedoofd is? Kun je het kampvuur/de relatie dan helemaal niet meer tot leven wekken? Dat is gelukkig wel nog mogelijk. Met onderstaande tips breng je het vuur weer in jullie relatie terug.

Tip 1: verras elkaar eens

Eén van de beste tips is om elkaar op een leuke manier te verrassen. Enkele ideeën vind je hieronder:

- Verras elkaar eens in de slaapkamer. Dit doe je bijvoorbeeld met een ander standje, met bdsm of met iets vergelijkbaars. Uiteraard moet alles wel binnen jullie beide grenzen blijven.

- Verras elkaar met een leuk cadeau. Dit cadeau hoeft echt niet groot te zijn. Het draait namelijk vooral om het gangbaar. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een bosje bloemen, aan kaartjes voor een concert of aan erotische lingerie.

- Verras elkaar met quality time. Het is ook erg leuk om je partner met een leuk uitje te verrassen. Neem je partner bijvoorbeeld als verrassing mee een avondje uiteten. Wat jullie na dit eten gaan doen, is aan jullie zelf. Wellicht is het leuk om naar de bioscoop, de kroeg of iets dergelijks te gaan.

Tip 2: maak echt tijd voor elkaar vrij

In een relatie draait alles om het geven van aandacht. Om elkaar echt de volle aandacht te kunnen geven, is het zaak om tijd voor elkaar te hebben. Maak bijvoorbeeld één avond in de week vrij voor elkaar. Op die avond beleven jullie ware quality time, waarmee het vuur weer terug in de relatie komt.

Een andere tip is om op deze momenten jullie smartphones weg te leggen. Als je smartphone in de buurt is, ben je toch al snel geneigd om hierop te kijken. Dit voorkom je door je smartphone gewoon helemaal weg te leggen.

Tip 3: geef elkaar complimenten

Met complimenten kun je in een relatie een hoop bereiken. Zorg er daarom voor dat je je partner met enige regelmaat een gemeend compliment geeft. Dit compliment kan over zijn/haar kleding gaan, maar ook bijvoorbeeld over zijn/haar werk. Het geven van een gemeend compliment voelt in ieder geval goed, óók omdat je deze complimenten terug gaat krijgen van je partner. Is dat niet het geval? Dan is het wellicht tijd voor een goed en eerlijk gesprek.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws