DVBBS & Borgeous – 'Tsunami'

Peter Güldenpfennig | 19 augustus 2013
music


'Tsunami', de track die op Tomorrowland op heel wat enthousiaste reacties vanuit het publiek kon rekenen was tot voor kort een behoorlijk mysterie. Onder andere Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell en Tiësto draaiden het nummer op het Belgische festival, maar niemand wist wie er nu eigenlijk achter zat. Totdat Pete Tong, de Britse dj en autoriteit op het gebied van dance, de track onlangs in zijn radioshow voor BBC 1 draaide. Tevens deed hij uit de doeken wie dit nummer nu eigenlijk gemaakt heeft.

De track is gemaakt door DVBBS (spreek uit 'dubbs') & Borgeous. De track komt uit op Doorn Records, de imprint van Sander van Doorn bij Spinnin' Records. Heeft Spinnin' Records een succesvolle manier gevonden om hype te genereren voor nieuw te releasen muziek? Het lijkt er wel op want dit trucje deden ze eerder met Martin Garrix' 'Animals', wat dit gehele festivalseizoen een mainstay is in de set van menig dj.

Ondanks een gehaaide marketingmachine vol geheimzinnigheid betekent dit niet dat de muziek het zonder de hype niet zou redden, want 'Animals' is een meer dan prima track, en dat geldt ook voor 'Tsunami'. Het zou ons dan ook verbazen als het nummer niet razendsnel de eerste plaats in de Beatport top-10 weet te bezetten, waar deze overigens nu te downloaden valt.

Remix

Naast het origineel mag ook de trap-remix van LOOKAS X HLTR$KLTR er zijn. Een remix klinkt zelden zo 'juist' als deze, ondanks dat trap nogal eens uit de kast getrokken lijkt te worden als producers geen inspiratie hebben. De remix willen we je dan ook zeker niet onthouden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws