Krewella - 'Live For The Night' remixes

Rick Francissen | 6 november 2013
music


De Amerikaanse groep Krewella gooide eerder dit jaar hoge ogen met hun single 'Alive'. De remixes verzorgd door Hardwell en CashCash waren enorme hits en worden nog steeds gedraaid.

Krewella lijkt met 'Live for the Night' weer een hit te pakken te hebben. Dit is de eerste track van hun nieuwste album Get Wet. Al lange tijd was bekend dat er remixes aan zaten te komen, maar nu zijn de remixes van Dash Berlin, W&W, Xilent, Pegboards Nerds en Deniz Koyu & Danny Avilla dan ook uitgebracht.

De Dash Berlin-remix is erg melodieus en zweverig. Een herkenbare opbouw die gekenmerkt wordt door het gebruik van synths mondt uit in een vrolijke progressive/trance drop.


W&W hebben een energieke big room-remix gemaakt van het nummer. De harde drop is erg herkenbaar voor iedereen die de sound van de twee heren kent en heeft veel weg van andere tracks zoals 'Thunder' en 'The Code'.

De dubstep-remix van Xilent is heel anders dan de andere remixes. De vocals zijn vervormd en de melodie is op veel momenten niet meer terug te herkennen. Dit maakt de remix echter niet slecht, enkel origineel.

De Pegboards Nerds hebben zich gewaagd aan een drum & bass-remix. Het tempo ligt bij deze remix met 145 bpm het hoogste van alle remixes. De vocals zijn hier het minst gekoppeld aan de standaard melodie van het origineel. Dit zorgt ervoor dat het nummer lastig te herkennen is. Ook hier is dit niet storend, maar eerder innovatief.

De laatste remix is gedaan door Deniz Koyu en Danny Avila. Zij hebben voor de drop een andere melodie bedacht rondom de vocal die erg catchy is. Een sterke progressive remix.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws