Tiësto – 'Red Lights'

Peter Güldenpfennig | 29 november 2013
music


Tiësto bracht donderdagavond bij RTL Late Night voor het eerst zijn nieuwe track 'Red Lights' ten gehore. In de talkshow vertoonde hij de wereldprimeur na een interview, waarin de dj openhartig praatte over zijn carrière.

Los van de trance-sound

Zo vertelde hij over de periode in 2007 waarin hij wat inspiratieloos was. Er kwamen in die tijd twee nummers uit waardoor hij besloot een nieuwe muzikale weg in te slaan: Kid Cudi - 'Day 'n' Night' en remixes van Kids van MGMT. 'Deze twee nummers hadden een hele frisse sound en gaven een hele andere kijk op de muziek. In plaats van gepolijste zangeressen hoor je in deze tracks wat rauwere stemmen en andere muziekstijlen. Dat zorgde voor een hele andere muziekinvloed voor mij', zei Tiësto in RTL Late Night. En zo geschiedde: hij liet de trance-sound voor wat het was en ging op een heel andere manier platen maken. Dat is duidelijk terug te horen in 'Red Lights': de track heeft een meer 'poppy' bigroom- sound. Na de drop kun je absoluut gaan springen!

'Red Lights'

'Red Lights' moet nog officieel uitgebracht worden, dus we moeten nog even geduld hebben voor hij op iTunes en Soundcloud beschikbaar is. Maar je kunt de set die hij gisteren draaide hier alvast bekijken.

Het hele interview met Tiësto in RTL Late Night bekijken kan hier:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws