Playstation 4 vanaf vandaag te koop

Peter Güldenpfennig | 29 november 2013
headlines


De gamers onder ons zal het niet ontgaan zijn: de Sony Playstation 4 is vanaf vandaag te koop in Nederland! Voor de PS4 zijn momenteel 20 games beschikbaar, waaronder Knack en Killzone: Shadow Fall. Aan het einde van het jaar zullen dat er ongeveer dertig zijn.

Als warme broodjes

De PS3 kwam zeven jaar geleden uit, daarvan zijn 80 miljoen exemplaren verkocht wereldwijd. In de VS startte de verkoop van de PS4 twee weken geleden al, daar gingen de eerste dag 1 miljoen exemplaren over de toonbank. Verschillende Nederlandse winkels zijn nu al door de voorraad consoles heen, maar geen nood, deze wordt ongetwijfeld zo snel mogelijk weer aangevuld.

Nieuwe opties

De PS4 heeft onder andere een verbeterde grafische processor en systeemgeheugen. Daarnaast heeft de game console de optie 'share', om foto's en video's te delen met andere spelers. Ook screenshots en video's van gameplay kun je online met je vrienden delen en je kunt je gameplay live uitzenden.

Met de PS4 is het mogelijk om een second screen te integreren, bijvoorbeeld een PS Vita of een smartphone. Met Remote Play kun je de meeste games ook op deze apparaten spelen via wifi op je thuisnetwerk. Je kunt via de PS4 ook gebruik maken van NOS Sports, Netflix, Ximon, Vidzone, Music Unlimited en IGN.

Trouble in paradise?

De console heeft momenteel nog geen aansluiting voor mp3's en muziekcd's. Sony verzekerde dat er momenteel wordt gezocht naar een oplossing voor dit probleem. Na de release in de VS werd er gemeld dat een aantal consoles problemen hadden met de HDMI-aansluiting, meldden de websites Kotaku en IGN. Dit probleem schijnt gemakkelijk te verhelpen te zijn.

Beschikbare games

Momenteel zijn onder andere de games Assassin's Creed IV: Black Flag, NBA 2K14, Battlefield 4, FIFA 14, Need For Speed Rivals en NBA LIVE 14, Warframe, Super Motherload, Knack en Killzone: Shadow Fall verkrijgbaar voor de console, eind 2014 komen daar games bij als inFAMOUS: Second Son, The Order 1886, Watch_Dogs en #DRIVECLUB.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws