Moroder remixt 'Tony's Theme' (Scarface)

Peter Güldenpfennig | 11 december 2013
music


Het is alweer dertig jaar geleden dat Scarface bioscoopbezoekers verblijdde met een orgie van drugs en geweld in de remake ('re-imagining' is misschien een beter woord) van de film Scarface, oorspronkelijk uit 1932.

Ter ere van deze mijlpaal heeft de legendarische Giorgio Moroder het themanummer van de film, 'Tony's Theme', een flinke update gegeven. In een interview met Entertainment Weekly geeft Moroder aan dat geen van de originele tracks uit het origineel hun weg naar deze nieuwe versie hebben gevonden. Dat dat niet uitmaakt is goed te horen, want deze versie voelt echt als een update zonder dat er iets van het gevoel van het origineel verloren gaat.

Moroder zelf zegt over het creëren van de soundtrack voor Brian De Palma's film: 'Ik wilde iets mysterieus creëren, aangezien het karakter (van Tony Montana, red.) erg complex is en ook wat mysterieus gezien dat hij afkomstig is van Cuba'. Dat verklaart de lange klassieke akkoorden en de koorzang in het origineel, die overeind zijn gebleven in de remix.

Door de remix heen hoor je ook vocale samples uit de film. Deze voelen jammer genoeg wat misplaatst, hoewel het een nieuwe generatie film- en muziekliefhebbers wel wijst op de bron van het nummer. Sowieso heeft Moroder de laatste tijd weer de interesse van een nieuwe generatie muzikanten, getuige de samenwerking die hij deed met Daft Punk. Dit tot de jaloezie van sommigen, die zichzelf ook graag zien in de studio met Moroder.

Beluister zowel het origineel als de remix hieronder:


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws