Review: Inigo Kennedy – Vaudeville

Peter Güldenpfennig | 26 mei 2014
music


De Engelse Inigo Kennedy is voor de technoliefhebbers die al wat langer meelopen geen onbekende naam. Sinds de jaren '90 van de vorige eeuw brengt hij zijn avontuurlijke techno uit, onder andere op zijn eigen label Asymmetric.

Zijn nieuwste album brengt hij uit op het Belgische label Token. Het album ontleent zijn titel aan een theatervorm gebaseerd op improvisatie dat de eerste helft van de twintigste eeuw populair was. Dat betekent niet dat de tracks op deze plaat verder veel aan dit theater doen denken. Of eigenlijk ook weer wel, afgaande op de eigenzinnige muziek op dit album.

Op de plaat hoor je donkere ambient-achtige tracks die een behoorlijke moody toon neerzetten zoals 'Narrative', waarna er met 'Birth' een rauwe industrial sound wordt neergezet met stemmige strings. Muziek voor diep in de nacht dus.

Andere tracks zijn dan weer bijna-popsongs, zoals 'Lullaby'. 'Bijna', want de eigenzinnigheid blijft er wel vanaf druipen. Iedere track herinnert je aan de techno-roots van Inigo, maar van een echte dansvloerplaat is geen sprake. Dit is luistertechno, liefst met gedimd licht en een hoofdtelefoon op. Niet dat dit het niet goed zou doen in de club maar dan wel op een after.

In ieder geval is Vaudeville een echt album geworden waarbij alle tracks goed bij elkaar passen en waarmee Inigo bewijst een kundig en veelzijdig producer te zijn.

Tracklist

  1. Narrative
  2. Birth
  3. Requiem
  4. Plaintive
  5. Lullaby
  6. Vallecula
  7. Winter
  8. Petrichor
  9. Aleph
  10. NGC5128

Conclusie

Inigo_KennedyVaudeville is een plaat voor liefhebbers van goede experimentele techno die niet vies zijn van wat industrial-achtige invloeden en stemmige luistermuziek. Een plaat voor mysterieuze afterparties of gewoon voor op je hoofdtelefoon. Een aanrader is het in ieder geval!

Prijs: €14,81
Label: Token Records

Verkrijgbaar via Juno.co.uk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws