FlashbackFriday: iiO - 'Rapture'

Partyscene redactie | 5 september 2014
music


Niks #TBT, wij doen aan #FBF. Iedere vrijdag nemen we je mee naar vervlogen tijden. Eendagshits, foute classics, guilty pleasures en toffe klassiekers, op FlashbackFriday komt het allemaal voorbij. Deze week stellen we de tijdmachine in op 2001 en komen we uit bij 'Rapture', van iiO.

Luister je regelmatig hardstyle, dan ken je vast wel 'Rapture' van Atmozfears & Energyzed. Mochten de vocals en de titel je bekend voorkomen, dat kan: de zijn namelijk afkomstig van iiO's gelijknamige hit uit 2001.

Singer-songwriter Nadia Ali en producer Markus Moser vormden samen iiO. Aanvankelijk noemden ze zichzelf Vaiio, naar de Sony VAIO-laptop waar Ali haar teksten op schreef. Op advies van hun label besloten ze later 'Va' weg te laten, om gezeur met de elektronicafabrikant te voorkomen.

'Rapture' was de eerste release van iiO en ook meteen hun meest succesvolle. Vooral in Europa deed de track het goed, in de UK piekte de single op de tweede plaats in de charts. In 2001 was de zwoele dance-track ook veelvuldig in Nederland te horen.

De songtekst is door Ali geschreven in een half uur en gebaseerd op een relatie met een Australische man die ze in de club ontmoette. In 2005 volgde het studioalbum Poetica, maar in hetzelfde jaar besloot Nadia Ali voor een solocarrière te gaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws