De geschiedenis van: Dimitri Vegas & Like Mike

Mark Hofman | 13 oktober 2015
music


We kennen onze artiesten uit de scene. We kennen de tracks, de optredens en zien interviews, maar wat weten we nou echt van onze helden? In ‘De geschiedenis van’ duiken we de diepte in en gaan we op onderzoek uit. Wie is hij, waar komt hij vandaan en hoe komt hij waar hij nu is?

Dimitri Vegas & Like Mike doen al een tijd mee in de scene, dit jaar hadden ze een hit met 'The Hum' en ze zijn niet meer weg te denken op Tomorrowland. Dimitri en Mike zijn horen bij de grootste kanshebbers om de nieuwe nummer één dj's te worden, maar wie zijn het eigenlijk? Wij checkten het voor je!

Dimitri wie en Like hoe?

Dimitri Vegas en Like Mike zijn de artiestennamen van Dimitri en Mike Thivaois, twee broers die in Griekenland geboren zijn en opgroeiden in België. Dimitri is geboren op 16 mei 1982 en Michael is geboren op 2 december 1985. Op veertienjarige leeftijd begonnen de broertjes samen te experimenteren als dj, ze traden op in verschillende clubs en waren radio-dj's bij BeatFM.

dimitri_vegas_facebook

Dimitri Vegas besloot in 1999 België te verruilen voor Mallorca en het Griekse Chalcidice. In 2003 vertrok hij naar het Spaanse Ibiza waar hij dj was in bekende clubs als Privilege en Space. Dat Dimitri niet van stilzitten houdt blijkt wel, want de dj ging na zijn avontuur op Ibiza weer terug naar Griekenland en werd daar de resident dj van Amnesia en The End. Dit deed hij in samenwerking met een Engelse dj, genaamd General Lee.

In 2006 was het genoeg en besloot Dimitri terug te keren naar België. Samen met zijn broertje Michael ging hij zich richten op het produceren van muziek. Het duo Dimitri Vegas en Like Mike was geboren.

PREVIEW-Promise-Land-–-Heaven-Dimitri-Vegas-Like-Mike-Remix

Carrieré

In 2006 ging het duo van start en in 2007 kwam 'La Cocaine' uit, hun eerste track. Later dat jaar maakte ze een remix van David Lamberts en Housetrap's track 'Work That Body', waardoor ze de aandacht kregen van Axwell. Door deze aandacht ontstond de remix van Abel Ramos's 'Rotterdam City of Love' op het label Axtone.

Daarna is het balletje enigszins gaan rollen en zo stonden ze in 2010 voor het eerst op Tomorrowland. Dimitri en Mike hadden dat jaar dubbel geluk: het duo maakte samen met Tara McDonald en Dada Life het anthem van het festival voor dat jaar. Het anthem kreeg de naam 'Tomorrow (Give Into The Night)' en was de eerste track die op het eigen label van het duo verscheen. De track was zo succesvol dat Dimitri Vegas en Like Mike het jaar daarop nogmaals het anthem mochten maken.

De anthems van het duo werden zo goed ontvangen, dat ze voor de jaren die volgden verzekerd waren van een plek op het festival. Ook mochten ze voor iedere editie het anthem verzorgen. In 2012 deden ze dat met 'Tomorrow Changed Today' en het jaar erop met 'CHATTAHOOCHEE'. Dat laatste nummer werd in minder dan drie dagen nummer één in de Beatport Charts.

Clublife Magazine

In editie 2 van 2014 stonden Dimitri Vegas & Like Mike op de cover van Clublife Magazine, we hadden een uitgebreid interview met de heren over hun carrière en hoe het is om samen met je broer heel de wereld over te gaan.

CL02_cvr_HR

Ze vertellen over hoe divers hun muziek moet zijn en dat ze niet graag vastzitten aan een bepaald genre. Dimitri en Mike laten weten dat ze graag diverse zijn en niet veel later bracht het duo 'The Hum' uit. Een plaat die niet zo zeer gelabeld kan worden als een typische Dimitri Vegas & Like Mike-track.

Kort maar krachtig

Om een lang verhaal kort te maken: Dimitri Vegas & Like Mike zijn twee broers die voor de muziek leven. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met Tomorrowland en maken een hele grote kans om de nieuwe nummer één dj's te worden. Aanstaande vrijdag weten we meer….

dvlm

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws