Major Lazer en Showtek bundelen krachten

Mark Hofman | 13 april 2016
music

Wanneer we zeggen dat Major Lazer en Showtek één van de grootste namen uit de scene zijn, dan zeggen we niet te veel. Diplo, Walshy Fire en Jillionare hebben onder de naam Major Lazer een grootse hit gehad met 'Lean On' en de mannen van Showtek zijn al tijden niet meer weg te denken uit de scene. Beide groepen hebben besloten hun krachten te bundelen, en daar kan wat ons betreft alleen maar wat moois uitkomen.

Major Lazer feat. Showtek

De track 'I'm a Believer' is exact wat je denkt te verwachten van een samenwerking tussen de twee groepen. De herkenbare reggae sound van Major Lazer gecombineerd met de harde buildups en drops van Showtek dus. Spinnin' Records heeft een opname geplaatst op Soundcloud van één van de liveshows van Showtek waar ze het nummer voor het eerst draaiden. Je checkt de track hieronder:

Major Lazer

Diplo, Walshy Fire en Jillionare vormen samen de groep Major Lazer, toch begon deze niet in deze samenstelling. Major Lazer begon als duo en bestond uit Diplo en Switch, laatstgenoemde besloot ermee te stoppen en dat is wanneer Walshy Fire en Jillionaire in beeld kwamen. De groep scoorde onder andere hits als 'Watch Out For This (Boomaye)'

'Bubble Butt' en vorige jaar nog een gigantische hit met 'Lean On' Alsof het nog niet genoeg is, staat de groep ook nu weer in de hitlijsten en wel met dit nummer:

Showtek

Na een lange lijst aan hits en succesverhalen van de groep Major Lazer zou je denken dat daar moeilijk tegenop te boksen is, maar dat is niet het geval waarneer je Showtek heet. Waar het duo zich tegenwoordig vooral richt op electro house, was dat niet altijd het geval. De mannen begonnen in 2001 met techno en stapten later over op hardstyle. In de hardstyle waren Wouter en Sjoerd, de leden van Showtek, erg geliefd, maar wisten pas echt door te breken bij het grote publiek na de overstap op electro house. Zo scoorde ze een gigantische hit met 'Canonball' in 2012.


Een jaar later was het 'Booyah' dat hoog wist te scoren in de hitlijsten. En nog later was daar 'We Like To Party'. In 2014 kwam daar een wereldwijde hit bij die het duo met niemand minder dan David Guetta maakte. En om het helemaal af te maken was er in 2015 nog deze klapper:

Te gek!

Bijzonder dat Major Lazer en Showtek de handen ineenslaan? Nee, helemaal niet! Beide groepen hebben een prachtige carriere en zijn goed in wat ze doen, dat wordt met deze samenwerking nog maar weer eens bewezen. Major Lazer en Showtek, die combinatie hadden we eerder moeten horen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws