De Top 10 van Partyscene: trance

Thomas Keulemans | 6 mei 2016
music

Trance is een van de langst bestaande genres sinds de geboorte van dance. Nog altijd is de stroming erg populair, getuige het voortdurende en wereldwijde  succes van trance-held Armin van Buuren. Misschien ga jij vanavond of morgen wel naar de premiere van zijn Armin Only Embrace-tour? Check dan zeker hier onze trance top 10 van dit moment: enjoy!

#10 Gaia - 'Inyathi'

Zo eens in de zoveel tijd kruipt Armin van Buuren samen met Benno de Goeij weer in de huid van de alias Gaia. De producties die daaruit onstaan zijn tot nu toe stuk voor stuk echte pareltjes geweest. Zo ook de nieuwste Gaia-track: 'Inyathi'.

#9 MaRLo - 'Darkside' 

Producties van MaRLo vallen vrijwel altijd onder het Who's Afraid of 138?! sub-label van Armada Music: Faster, louder en uplifting trance, met minimaal 138 bpm. MaRLo's nieuwste release doet het geweldig en staat daarom op # 9 in onze lijst.

#8 Denis Kenzo ft. Sveta B. - 'Sunshine Blue'

Een goede trance-plaat bevat van oorsprong heerlijke vocale ondersteuning van (meestal vrouwelijke) vocalisten, waarbij je met je ogen dicht even heerlijk weg kunt dromen. Sveta B. is zo'n zangeres...

#7 Magnus & Simon Patterson - 'Evoke'

Opnieuw een wat stevigere Who's Afraid of 138?!-productie, ditmaal van gelegenheidsduo Magnus en Simon Patterson. De track staat momenteel op nummer 1 in de Beatport Trance Top 100.

#6 Susana ft. Omnia & The Blizzard - 'Closer'

Halverwege onze lijst is het tijd voor een classic: over heerlijke vocals gesproken, wat te denken van Susana, de Nederlandse zangeres die sinds 'Shivers' met Armin van Buuren in 2006 doorbrak en ook solo fantastische trance-platen uitbrengt. Kippenvel!

#5 Tiësto - 'Traffic' (Richard Durand remix)

Nog een klassieker, maar dan in een 2016-jasje: 'Traffic'. Al maakt Tiësto zelf nauwelijks nog trance-platen, zijn oude hits worden telkens weer opnieuw geremixt. Ditmaal is het de beurt aan Sied van Riel en Richard Durand, die op dit moment beiden hoog in de Beatport Trance Top 100 staan. Wij vonden die van Richard Durand net wat lekkerder...

#4 Gareth Emery ft. Christina Novelli - 'Save Me'

De Engelse producer Gareth Emery draait ook alweer een tijdje mee in de trance scene. Veruit zijn grootste hit scoorde hij met Christina Novelli ('Concrete Angel'). Nogal logisch dus dat hij haar opnieuw benaderde voor de vocals op 'Save Me'.

#3 Headstrong ft. Stine Grove - 'I Won't Fall' (ReOrder club mix)

Ook Headstrong is een producer uit Engeland die regelmatig samenwerkt met dezelfde zangeres, in dit geval de Deense Stine Grove. 'I Won't Fall' is al een tijdje uit, maar de ReOrder club mix is echt nog steeds om van te watertanden, luister maar!

#2 Cosmic Gate - 'am2pm'

De heren van het Duitse dj-duo Cosmic Gate behoeven gene verdere introductie. Ze bleven de echte originele trance-sound altijd trouw, getuige ook hun nieuwste track 'am2pm', die het gewoon weer fantastisch doet op menig trance-feestje!

#1 Heatbeat and Tomas Heredia - 'I am Darkness'

Het Argentijnse trance-duo Heatbeat kenmerkt zich steevast door de hardere trance-sounds. Samen met de eveneens uit Argentinie afkomstige Tomas Heredia produceerden zij de nummer 1 van dit moment in onze trance Top 10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws