David Guetta maakt comeback met oud album

Wouter de Vink | 10 mei 2016
music

Het is eigenlijk niet voor te stellen, maar David Guetta flikt het gewoon. Vaak zie je dat albums, of het nou van een dj of een andere artiest is, heel eventjes aan de top van de hitlijsten staan. Maar het album Listen verovert na twee jaar opeens weer de hitlijsten en is terug van weggeweest. Wat!?

LEES OOK: David Guetta gebruikt een miljoen stemmen in EK-nummer

Listen kwam in 2014 uit en stond toen inderdaad enkele weken op een hoge positie. Na enkele weken zakte het album naar een steeds lagere positie, tot het helemaal uit de hitlijsten verdween. Dit was in vier weken tijd, om precies te zijn. Niet meer dan logisch, want dat doet bijna elk album. Om het album weer goed in de verkooplijsten te stuwen, bedacht meneer Guetta een trucje. Hij bracht een ‘nieuw’ album uit genaamd 'Listen Again', voegde deze bij het oude Listen-album en deed er vier nieuwe tracks bij. Een zogenaamde re-release.

David Guetta verkoopt zijn twee jaar oude album als warme broodjes

iTunes deed hier een schepje bovenop en gaf korting bij het aanschaffen van het ‘nieuwste’ album. Resultaat was dat het album in een week tijd tweeduizend keer over de toonbank ging. Een oud album in een nieuw jasje wat de hitlijsten weer verovert. David Guetta, een slinkse verkoper of geniale mastermind?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws