Met Cheetah zet Aphex Twin de concurrentie wederom aan de kant

Peter Güldenpfennig | 22 juni 2016
music

Als je het nog niet wist: Aphex Twin is een genie. Of we nu luisteren naar zijn eerste Ambient Works (of het geweldige en tevens beatloze tweede deel), zijn catchy uitspattingen op de Analogue Bubblebath-serie onder zijn AFX-pseudoniem, de avontuurlijke tracks op I Care Because You Do en ga zo maar door, er is weinig niet geweldig aan de catalogus van Aphex (echte naam: Richard D. James). Dus toen Syro vanuit het niets aangekondigd werd in 2014 was bijna iedereen enthousiast. Het was een beetje een bekende weg qua sounds en dergelijke, maar het is een op en top Aphex-album en staat daarmee per definitie boven de concurrentie. 

Aphex Twin – Cheetah ep

En nu komt er dus een nieuwe ep na nog twee albums die Syro opvolgden. De ep heet Cheetah en wordt uitgebracht op Warp Records. De ep telt zeven tracks en de titels zijn natuurlijk weer totale garbage (maar betekenisvol als je er echt iets achter wilt zoeken). De komst van een nieuwe Aphex-ep betekent dat de concurrentie weer aan de kant gezet wordt. Of concurrentie, eigenlijk heeft Aphex Twin geen concurrentie, zelfs artiesten als Autechre en Squarepusher zitten niet in hetzelfde spectrum als Aphex Twin. Zijn muziek is en blijft een frisse wind in de elektronische muziek, die met de explosie van dance toch wat braaf aandoet.

CIRKLON3 [ Колхозная mix ]

Van Cheetah is nu een single getrokken met de sprekende titel 'CIRKLON3 [ Колхозная mix ]'. De track heeft ook een video gekregen, geregisseerd door de 12-jarige Ryan Wyer. Ryan is een Youtuber en heeft naast gamingvideo's ook enkele Aphex Twin-hommages gemaakt op zijn kanaal. Cool dus dat Richard D. James hem heeft uitgekozen als regisseur voor zijn nieuwe video. Weer zoiets wat een gemiddelde artiest niet durft te doen. Aphex Twin wel, gelukkig. 

Check de tracklist van Cheetah en de nieuwe videoclip van Aphex Twin hieronder. Cheetah komt 8 juli uit.

Tracklist Cheetah:

01 CHEETAHT2 [Ld spectrum]
02 CHEETAHT7b
03 CHEETA1b ms800
04 CHEETA2 ms800
05 CIRKLON3 [ Kolkhoznaya mix ]
06 CIRKLON 1
07 2X202-ST5

Meer Aphex Twin? Lees dit geweldige interview met Richard D. James!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws