#FlashbackFriday: 'Gypsy Woman' van Crystal Waters

Partyscene Redactie | 29 december 2019
music

Aan het begin van de jaren '90 verschenen er soms van die platen die ontzettend in je hoofd bleven hangen en die - zo bleek vele jaren later - legendarisch bleken te zijn. Dance was toen al bezig aan een enorme opmars, al klonk het in 1991 wel een heel stuk anders dan vandaag de dag. Zo ook de #Flashback Friday van vandaag van Crystal Waters: 'Gypsy Woman', oftewel 'La Da Dee, La Da Daa', want zo stond het nummer beter bekend.

Crystal Waters

Eigenlijk was ze helemaal geen zangeres, Crystal Waters, en de eerlijkheid gebied te zeggen dat je dat ook wel kunt horen op 'Gypsy Woman'. Sterker nog, de destijds 27-jarige Waters werkte bij de Amerikaanse FBI in Washington! Toch startte ze daarnaast ook een zangcarrière en samen met The Basement Boys nam ze de eerste demo's op voor wat later 'Gypsy Woman' werd. Het deuntje bleek zó aanstekelijk, dat het een wereldwijde nummer 1-hit werd. Omdat het nummer zo populair werd, moesten de producers in allerijl een album samenstellen en met een opvolger komen. Dat werd het album 'Surprise' en het hitje 'Makin' Happy', maar op die track was al helemaal goed te horen dat Waters geen topzangeres was.

Storyteller

Ondanks het matige succes van Crystal Waters' hele album kwam in 1994 haar tweede album 'Storyteller' uit. Opnieuw scoorde ze een dikke hit met '100% Pure Love', dat in haar thuisland Amerika een van de langstgenoteerde clubhits allertijden werd. Ook in ons land deed die track het vrij goed, maar het succes van 'Gypsy Woman' werd bij lange na niet meer gehaald. De zangeres verdween uit beeld om in 2007, zestien jaar na haar grootste succes, nog eenmaal een vette hit te scoren: 'Destination Calabria' van Alex Gaudino. Check ook deze knaller hieronder!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws