Travis Scott dropt ASTROWORLD, domineert hip-hopscene

Geert van der Klugt | 7 augustus 2018
music

Het moge duidelijk zijn. Jullie houden niet van hip-hop. We zijn eruit; het is niet anders, maar Travis Scott is geen hip-hop - Travis Scott is verheven. Album ASTROWORLD is live. Het verdict? Evangelisch. Lil Uzi Vert? In vergelijking met Travis - een sukkel. XXXTentacion? Amateur (sorry... respect). De Texaanse echtgenoot van Kylie Jenner likt de vinger, voegt in, en vult de Amerikaanse trap-slash-drill-slash-hippity-hopscene enkelhandig. Rauw, droog en stroef; zonder vaseline. 

SICKO MODE

Geen verwachte 808 met een bloedgeile, resonante acid bass. Begint- en eindigt jammer genoeg met twee verses van Drake, maar de verwachte, middelmatige rap-prestatie maakt het Travis des te makkelijker om explosief aan te vangen met versje één. 

ASTROTHUNDER

Mede-geproduceerd door Thundercat. Voor hen die niet bekend zijn met deze jonge Mozart (minus de piano): onder andere Flying Lotus, Mac Miller en Kendrick Lamar hebben de bassist, producer en algemeen experimenteel muzikant hoog in het vaandel staan. Waarom? Hoor het zelf. 

STARGAZING

Tot slot: sterren kijken. Is niet voor allen weggelegd, maar slaag jij erin je over drie octaven aan autotune te zetten, dan heb je ook wat. 

LEES OOK: Maar liefst twee nieuwe San Holo-tracks in première

ASTROWORLD was het driejarig wachten waard. De plaat is sinds een krap weekje te vinden op Spotify, iTunes en Youtube.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws