Check de track: Lesse met Drive Away, opkomende pop van Nederlandse bodem

Partyscene Redactie | 5 november 2019
music

Lesse. Nog nooit van gehoord? Logisch, want het kersverse poptalent is pas sindskort in opkomst. De Noord-Hollander bereikt inmiddels 50 landen via zijn Instagram, maar dat is wat ons betreft nog lang niet genoeg.

Drive Away

Drive Away, zijn tweede single, verscheen op 26 september. Dat maakt deze spotlight eigenlijk te laat, want het is bijna egoïstisch om de melancholische klanken en teksten - die met elke release verfijnder doorkomen – zo lang voor onszelf te houden. We noemen het feit dat Lesse verfijnder wordt voor niets. Zijn repertoire bestaat tot nog toe uit een tweetal singles en een aantal covers, maar rekening houdend met het feit dat elke single stappen vooruit maakt, lijkt de sky de limit.

Spreken we van verbetering, dan spreken we niet uitsluitend van productiekwaliteit of arrangement. Lesse’s schrijfstijl valt te scharen onder traditionele pop, en pop moet je enigszins liggen, maar de teksten worden met de tijd pakkender.

De opkomende songwriter haalt zowel bij Drive Away als het eerdere The Ghosts thema’s als zelfvertrouwen en het lef om dromen na te jagen aan. Hoe het creatieve proces achter een volledige track eruitziet? ‘We zitten binnen met de basisakkoorden en een tekst, vergelijkbaar met de manier waarop een traditionele singer-songwriter schrijft’, vertelt Lesse. ‘Vervolgens bouwen we om die basis een volledig synth-pop arrangement heen. Dat dubbelen we met bas, gitaren en drums.’ Het resultaat: mengelmoes van zuivere, volle klanken.

Grammy Award winning

Lesse’s gebruik van analoge synths leidt tot een sfeervolle feel, wat door middel van akoestische opnamen omgetoverd wordt tot radiowaardig geluid. De tracks worden in New York gemasterd door Grammy Award winning engineer Darcy Proper en dat is te horen.

Nieuwe release

Op 9 november vindt het COC-songfestival 2019 plaats. Vergelijkbaar met het Eurosongfestival strijden artiesten namens een regio om de titel. In tegenstelling tot het Eurosongfestival is het COC-songfestival weggelegd voor Nederlandse artiesten. Ditmaal wordt de competitie op 9 november gehouden in Weert (Limburg), Lesse is namens Noord-Holland van de partij.

Een dag eerder, 8 november, verschijnt single Break Out. De plaat zal overal te streamen zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws