Festival must-haves die je niet wilt vergeten

Partyscene Redactie | 7 december 2022
music

Festivals zijn geweldige gelegenheden om je favoriete bands en dj's live te zien, nieuwe vrienden te maken en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Soms zijn festivals chaotisch en overweldigend, vooral als je niet voorbereid bent. Met de juiste benodigdheden kun je optimaal van alle festivals genieten en alles vastleggen. Volg deze tips op om je festivalervaring nog beter te maken.

Een festival survivalset

Je telefoon is je reddingslijn op een festival. Je kunt er kaartjes mee kopen, in contact blijven met vrienden, de weg vinden, de line-up checken en nog veel meer. Intens gebruik kost echter veel batterijvermogen. Een tech survivalset is op een festival dus geen luxe maar een must. Lees hier hoe je een tech survivalset samenstelt met draagbare opladers en andere handige tech spullen. Je kunt alle benodigdheden het beste inpakken in kleine rugzak of crossbody tas.

Denk naast tech spullen aan een trui in de winter en je zonnebril en zonnebrandcrème in de zomer. Vergeet de details niet zoals lippenbalsem, oordoppen voor gehoorbescherming, kauwgom, een aansteker en een klein formaat handreinigingsmiddel. Als je medicijnen nodig hebt, neem deze dan altijd mee.

Geen must, maar wel handig op een festival, is contant geld. Alle festivals gebruiken pinbetalingen, maar cash wordt ook bijna overal nog geaccepteerd. Zorg dat je mobiel kunt betalen, een pinpasje mee hebt en je bank app kunt gebruiken. Neem alleen geld in je party survivalset mee als je het goed kunt opbergen.

Vereeuwig de beste momenten

Festivals zijn de perfecte gelegenheid om foto's en video's te maken met je party squad. De nieuwste smartphones maken fantastische foto's. Als extra kun je een kleine polaroidcamera meenemen. Zo heb je niet alleen digitale foto's, maar ook tastbare foto's die je kunt bewaren voor later. Wil je een stapje verder gaan? Neem dan ook je camera mee en zorg dat je de beste festivalfoto's maakt.

Een weekendfestival survivalset

Kamperen op een festival is een geweldige manier je onder te dompelen in de ervaring van het evenement. Voordat je naar de camping gaat wil je goed voorbereid zijn. Naast je tent en slaapspullen zijn hier een paar andere onmisbare zaken om in te pakken voor een weekendfestival. Ook al zijn er foodtrucks op het festival, het is altijd een goed idee wat eigen snacks en drankjes mee te nemen.

Zorg dat je wat houdbaar voedsel inpakt en voldoende water meeneemt. Voor de zekerheid neem je een basis EHBO-doos met verband, antiseptische doekjes, pijnstillers en insectenspray mee.

Vergeet niet je tandenborstel, tandpasta, deodorant en andere verzorgingsproducten. Neem ook zeep en een handdoek mee. Hoewel het festival zelf voor voldoende vermaak zal zorgen, is het altijd goed om wat back-up opties te hebben. Neem je favoriete draagbare spelletjes en speakers mee. Check de festivalpaklijst zodat je niets vergeet.

Winterfestivals

Nu weet je het belang van een festival survivalkit voor elke festivalganger. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter zijn er fantastische festivals die je niet wilt missen. Dus koop je kaartjes en pak je tas in met onze tips zodat je volledig los kunt gaan op je favoriete festival.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws