Kane - Fearless

redactie | 18 juli 2005
music

pop/rock

We hebben er even op moeten wachten, maar Fearless is een feit! En wat voor feit, want met het verschijnen van dit derde studioalbum speelt Kane zichzelf de hitlijsten in, met naar eigen zeggen liedjes over leven en overleven.

De single Something to Say stond binnen 4 weken al op nummer één in de Top40 en met het binnenkomen van Fearless op nummer één in de Album top 100 kan het niemand meer ontgaan: Kane is weer helemaal terug.

Terwijl ik bij het eerste nummer - het rustige Go - de waanzinnige foto’s zit te bekijken in het cd-boekje, word ik onaangekondigd en ruw opgeschrikt door het al eerder genoemde Something To Say, om vervolgens - onder het genot van Don’t Let It Pass You By en Faith - mijn Fearless reis te vervolgen.

In het cd boekje staat onder de teksten aangegeven waar en wanneer de nummers op het album ontstaan zijn.

Het ‘reisverslag’ dat hierdoor ontstaat, maakt al snel duidelijk dat Fearless een mondiaal album is waarbij vaste grond en Hollandse zeelucht zeker geen noodzakelijke ingrediënten zijn om tot het juiste gevoel te komen.

De nummers op het album klinken puur, fris en krachtiger dan ooit. Qua opbouw wisselen ballads en rocksongs elkaar op een fijne manier af, de overgang van Go naar Something To Say daargelaten.  Al met al is Fearless zeker een album om in huis te halen en om eens rustig voor te gaan zitten.

txt: Donster

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws