Paul Hazendonk - Sound Shifting Versatility (Manual Music)

Partyscene Redactie | 30 juni 2011
music

Yummie!  

De afgelopen tijd zijn er behoorlijk wat releases op de spreekwoordelijke plank terecht gekomen. Cd’s die best de moeite waard zijn. Daarom, gedurende de zomerperiode, brengen we ze alsnog onder de aandacht in kort maar krachtige recensies.   

Intro: Derde deel van de Shound Shifting-reeks, samengesteld en gemixt door Spijkenisse’s finest; dj/producer en labelboss Paul Hazendonk. Eerst aflevering was een cd-release, de tweede editie werd louter digitaal aan de man gebracht, maar aangezien Paul een groot liefhebber is van de compact disc, is deel drie een ouderwets blinkend schijfje geworden. Twee zelfs!

Genre: house, techno en alles daartussen.

Klinkt als: Een zomerse trip vol warme house- en technosounds, waarin Paul een opvallend melodieuze dj-kant laat zien. En ook aardig wat tracks van Nederlandse makelij de revue laat passeren. Onze persoonlijke favoriet is de Mind-cd, met z’n trippy en diepe housesound. Niet dat de wat meer uplifting Body-cd aan warmte, sensualiteit en gevoel inboet. Integendeel.

Momenteel is Hazendonk in Canada voor een korte vakantie annex dj-tour. In Montreal draaide hij naar verluidt even sferisch als op de derde editie van Sound Shifting. Twee pallets met cd’s zijn inmiddels besteld en per schip op weg naar Canada.

Luistermoment: Dit soort dj-sets past eigenlijk wel in elke setting; op de after van het Awakenings-festival, op het strand van Barcelona tijdens het Sonar festival, gewoon in de auto naar het werk, thuis tijdens een verjaardagsfeestje, of in die oude, vertrouwde discman (!!) tijdens de krantenwijk.      

Beste nummer: Er niet echt sprake van een uitschieter. Een fijne, uitgebalanceerde mix van platen maakt deze release zo fijn. Maar als we toch moeten kiezen, dan wordt het ‘Yummie’ van Klankarbeit. Niets gelogen aan die titel.

Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Pauls debuutmixalbum Technique uit 2002. Wel een wat stevigere technosound, maar best nog van deze tijd.

Luisterfragment: ‘Yummie’ van Klankarbeit

Manual Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws