Pitto - Objects In A Mirror Are Closer Than They Appear

Partyscene Redactie | 25 mei 2011
music

Handen in de lucht, ogen dicht en genieten!  

Intro: Pitto is inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse technoscene. Als dj of live-set; hij schuwt de dansvloer niet. ‘Objects In A Mirror Are Closer Than They Appear’ is het debuutalbum van de winnaar van de Grote Prijs van Nederland in 2009.

Genre: techhouse met een snufje pop               

‘Objects In A Mirror Are Closer Than They Appear’ pakt je direct bij de lurven. Je kunt er niet onderuit - vanaf de eerste seconde word je door dit album gegrepen. Bijzonderheden: ‘Objects In A Mirror Are Closer Than They Appear’ pakt je direct bij de lurven. Je kunt er niet onderuit - vanaf de eerste seconde word je door dit album gegrepen. In een interview op 3voor12 zegt Pitto dat hij vooral oprecht wilde zijn als producer. Daarmee slaat hij de spijker op z’n kop, want het is vooral de puurheid van zijn album die je grijpt. Zonder opsmuk vertelt hij zijn verhaal. Daarin kan alles een producer inspireren. Zo zag Pitto in het Rotterdamse Boijmans van Beuningen-museum een installatie van Anna Nicole met een stuk spoken word. Hij was zo onder de indruk dat hij het heeft gebruikt voor de track ‘Return Of Childhood Storage’. Het resultaat is als Anne Clarke in haar beste dagen. De samenwerking met Alice Rose maakt diepe indruk op het album. ‘When I Look at You’, Pitto’s eigen tekst en de vocalen van Alice, zal Gui Boratto laten blozen. Dat zal ook Bjork doen wanneer in Reykjavik ‘Don’t Come any Closer’ door de speakers galmen. ‘Objects In A Mirror Are Closer Than They Appear’ is betoverend (‘Mono Desire’), funky (‘Every Second of U’), diep (‘Where my Soul is Now’), sprookjesachtig (‘Finding’), acid (‘Devil in Desire’) en tot slot zingt Alice je in een diepe en tevreden slaap (‘Goodnight’).

Hoogtepunten: Pitto is zelf ook geen onverdienstelijk zanger. ‘Walking by the Sea’ is een gegarandeerde festivalhit. Ondergaande zon, handen in de lucht, ogen dicht en genieten!  

Dieptepunten: Noem alle superlatieven op en je doet dit album nog tekort. Gaat iemand dit nog overtreffen in 2011?

Twijfelgeval, aanrader of bagger: aanrader!!

Oordeel zelf: luisteren naar Pitto

Luister ook eens naar: Applescal

Pitto

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws