De 10 van Benny Rodrigues en D-Ribeiro

Partyscene Redactie | 25 mei 2011
blogs

Groovy pompertje!

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party.

In bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Benny Rodrigues &D-Ribeiro.

Na 9 maanden sabbatical laat Benny Rodrigues op 1 juni - eenmalig - zijn gezicht weer zien in een club: Perron in Rotterdam. Het is de enige club-gig voor de Rotterdamse dj/producer, die zich vervolgens weer gaat afzonderen in zijn studio. Hij wordt vergezeld door de talentvolle dj D-Ribeiro. Welke platen gaan de heren zeker draaien? 

De 13 van … Benny Rodrigues

1. Taras Van De Voorde & Boris Ross- Don’t Stop (Monique Music)

Wat een feestplaat! Eentje voor de outdoor mainstage’s! Vrolijke doch melancholieke clubplaat zonder overdreven cheesy te zijn, en made in Rotjeknor.

2. Mark Fanciulli - The Tide ‘Joris Voorn Edit’ (Rejected)

Beetje hetzelfde verhaal als de vorige plaat; efficiente rollende prime-time tech-house bom! En nog best hypnotisch ook.

3. Art Department- Too Much (Crosstown Rebels)

Benny is back!Vrij bijzondere plaat die, als je hem goed timed, een onuitwisbare indruk achterlaat op de dansvloer. Mooi plaatje voor in het begin of einde van je set.

4. Oliver $ - Doing Ya Thang (Made To Play)

Groovy pompertje met een bassline van hier tot Tokyo! lecture van moodymann erbij en klaar is kees..

5. Moodymanc - Black Paint ‘Larry Hear Remix’ (Tsuba)

Een van mijn favoriete deephouse-platen van dit jaar. Onheilspellend, warm, diep, maar vooral heel mooi en bijzonder, zonder de dansvloer uit het oog te verliezen. Topper!

6. Scb - Loss (Aus)

In een tijd waarin het begrip ‘tech-house’ vooral wordt gedomineerd door 13 in een dozijn conga-loops met korte vocal-stabs enz, zijn er gelukkig ook nog artiesten die verder kijken dan de huidige trends, en gaan voor een tijdlozere emo-geluid. Scuba kan met zijn techy dubsteppy beats bij mij sowieso weinig fouts doen, maar met deze track scoort ie een hattrick bij mij!

7. Roberto Kai Zen- ? ‘Steve Rachmad remix’ (Artform)

Dit is voor mij een van Steve’s beste remixen ooit! en moet je nagaan dat hij hiervoor nog een remix voor mij op ‘Be As One’ heeft gedaan, haha. 3x raak! met de dubmix als mijn absolute favoriet. 12 minuten lang zweven maar.

8. Shlomi Aber - Chicago Days, Detroit Nights Remix lp (Ovum)

Mijn ‘sure 2 play’ tracks zijn de Slam-remix van ‘sketches’ (iemand die de sample herkent? ;-))), Chris Liebing remix van ‘groove mechanism’ (lekker rammen!!), en de Josh Wink remix van ‘Slow Dancer’ (rustpuntje).

9. Martin Butrich - Hunter ‘Roman Flugel Remix’ (Cocoon)

Jezus mina, hier word ik erg blij van! Roman Flugel stelt werkelijk waar nooit teleur en altijd weet hij er iets heel bijzonders van te maken. Zo ook deze keer: spacetechfunktech madness!

10. Rejected- For The People ‘Ben Klock/Dvs 1 Remixes’ (Rejected)

Normaliter zou ik deze tracks onder mijn ROD (techno) alter-ego charten, maar aangezien ik ze ook meer dan prima kwijt kan onder mijn ‘Benny Rodrigues’ sets, hierbij een laatste eervolle vermelding voor 3 krakers van remixen van een al heel erg toffe originele track. Go Rejected!  

11. Joe Cocherell - Frozen Border 8 (Frozen Border)

2 diepe hypnotiserende clubby dubtechno tracks van de heer Joe Cocherell (wie o wie??) die ik in veel verschillende sets kan draaien, van deephouse tot techno, just like me :)

12. Greg Cow- Twilight Soul (Transmat)

Big-room festivalplaatje op zijn Detroits. Horen is geloven.

13: Hot Natured- Forward Motion (Hot Creations)

Dit is voor mij het perfecte voorbeeld van een 'natte kutjesplaat' :-D en ik weet nu al dat ik 'm tegen de zomertijd al meer dan beu ben, maar de blijdschap en eensgezindheid die deze plaat het aankomende festivalseizoen gaat veroorzaken, bezorgt me nu al stiekem een beetje kippenvel! Catchy mainstream-house op zijn best!

En nu is t klaar! ;)

Waar draai je de komende weken?

Uiteraard op het ‘Benny Rodrigues 4U’-feest dat ik in de nieuwe Rotterdamse club Perron ga doen en daarnaast onderbreek ik mijn 2010/1011 sabbatical voor een kleine reeks festival-gigs (Free Your Mind, Latinvillage, Solar, Dancevalley, Rockit En Loveland). dit zullen zo goed als mijn enige club/festival-gigs deze zomer zijn, daarna verdwijn ik hoogstwaarschijnlijk weer in mijn sabbatical-cave.

Waar houd je je verder mee bezig?

Tijdens mijn draai-sabbatical heb ik mezelf opgesloten in de studio en daar begin ik nu de vruchten van te plukken, met diverse releases op oa: Pokerflat, Boys Noize, Be As One, Dig Deeper, Saved, Suara En Ec Records + remixes voor Paul Woolford en Orlando Voorn (Solid Session!) die heel binnenkort eindelijk uitkomen. Daarnaast heb ik een release (Malmok) gehad onder mijn nieuwe puristische techno alter-ego ROD op het Klockworks label van Ben Klock. voor ROD ben ik nu met een live-set bezig waar ik naast de dj-sets ook mee wil gaan optreden in de toekomst. en ook onder ROD komen er nog de nodige releases en remixes uit.

Naast die 2 concrete projecten ben ik met wat andere alter-ego’s bezig, maar hoe of wat laat ik voor nu nog even in het midden.

De 10 van … D-Ribeiro

Wadsworth - Lime & Pink (Original Mix) – One Records

Nou hield ik Kris Wadsworth al een tijdje in de gaten vanwege zijn creativiteit, maar Lime & Pink onder zijn alter ego ‘Wadsworth’ sloeg echt alles! Zo'n aparte club banger heb ik namelijk nooit eerder gehoord. Kon er niet stil op zitten!

2. Moodymanc - Black Paint (Larry Heards After Dark Mix) - Tsuba

Larry did it again! Een warme zomer plaat met een donker verhaal van Gil Scott-Heron. Ben zelf een enorme fan van Gil z'n gedichten en dat in combinatie met Larry Heard en Moodymanc is dat al een gegarandeerd favoriet!

3. Alex Danilov - From This Way (Original Mix) – Tenor Recordings

Diep, stevig en een vocal die je kop maar niet uit wilt gaan. Zeer knap werk van Danilov; goed voor een warm up set ook.

D-Ribeiro

4. La Fleur - Flowerhead (Spencer Parkers Gun For Hire Remix) – Whatpeopleplay Records

Om kippenvel van te krijgen! Het is een track dat om aandacht schreeuwt op festivals. The vocal brings you into a trance :)

 

5. Shlomi Aber & DJ Sneak - After Touch (DJ Sneak Version) – Be As One

Floorkiller! Een groove waar je U tegen zegt. Over het algemeen een heel sterke EP met de Shlomi Aber version, maar voor mij is de Sneak version perfect!

 

6. The Oliverwho Factory - Galactic Transit (Recall Instrumental Mix) – Rush Hour

Zelf wist ik weinig van ‘The Oliverwho Factory’ af, maar toen ik dit voor het eerst hoorde was ik meteen verkocht. Een zeer mooi melodie en een beat waar je niet op stil kan staan!

 

7. Peter Kruder - Before Night Falls (Original Mix) - Compost

Een plaat dat je vaak kan tegen komen tijdens mijn sets, ook 1 van mijn favoriete producer: Peter Kruder.

 

8. Dorisburg - Sinai Hypnosis (Original Mix) - Anaria Recordings

Voor mij is dit 1 van de mooiste platen op dit moment. Als ik het even niet meer weet dan zet ‘Sinai Hypnosis’, weer alles recht.This is my drug :)

 

9. Paul Mac - Here Comes The Swing (Original Mix) – Applied Rhythmic Technology

Mijn definitie voor progressieve muziek: een goede drive en pads waar je in kan verdwalen. Typisch geval van een goede 'Atmosfear'

 

10. Housemeister - Music Is Awesome (Cosmin TRG Remix) - Boysnoize Records

Al was de ‘Music Is Awesome’ EP niet helemaal mijn ding, toch vond ik de Cosmin TRG remix er ver bovenuit steken. Een stevig opbouw en wat heerlijke chords!

Waar draai je de komende tijd?

Er komen deze zomer leuke dingen voor me aan, zoals HEY! en Solar Festival. Verder ben ik 17 juni te bewonderen in Leeuwarden en natuurlijk 1 juni Perron, Rotterdam op ‘Benny Rodrigues 4U’, waar ik een warm up set zal doen.

 

Wat houd je verder bezig op dit moment:

Zelfpromotie, producties en muziek, muziek, muziek! Verder het Moraal Ridders concept wat ik samen doe met de label VEEE verder opbouwen. Eerstvolgende edtie waar de ‘Moraal Ridders’ aanwezig zullen zijn is op 17 juni in Leeuwarden.

Ter gelegenheid van Benny Rodrigues 4U heeft de Rotterdammer een dj-mix samengesteld, met daarin de sfeer van zijn geplande ‘marathonset’. Die kun je HIER downloaden. De kaartverkoop is reeds gestart via Ticketscript. Er zijn 600 toegangsbewijzen beschikbaar, dus zorg ervoor dat je er op tijd bij bent.

 

Benny Rodrigues

Perron Rotterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws