[Re:jazz] - Electrified (Infracom!)

Partyscene Redactie | 20 mei 2010
music

[Re:mix]

Intro: In de wondere wereld van de muziek kan het soms raar lopen met een liedje. Zeker als je een jazzcollectief op een danslabel de vrije hand geeft. 

In de wondere wereld van de muziek kan het soms raar lopen met een liedje. Zeker als je een jazzcollectief op een danslabel de vrije hand geeft. Genre: Jazz, house en broken beats.

Bijzonderheden: Het collectief [Re:jazz] rejazzed met enige regelmaat housenummers letterlijk van hier tot Tokio. Volslagen anders, volslagen akoestisch ook vooral, met vaak verrassende nieuwe arrangementen, brengen ze houseclassics naar een ander niveau.

En wat doen ze daarna dan weer met hun jazzinterpretaties? Ze laten ze remixen door diverse producers, en brengen ze weer terug naar de dansvloer.

Klinkt warrig, maar zo vullen we wel heel wat schijfjes, en krijgen die classics wel mooi een tweede, en zelfs een derde leven.

En het mooiste van dat alles is dat het nog heerlijk luistervoer is ook!

Veel nooit eerder uitgebrachte versies en een enkele vage bekende, die samen een van de lekkerste 'relax'-cd's vormen die we dit jaar nog in de speler kregen.     

Hoogtepunten: Mooie momenten als we Kiko Navarro 'Gabrielle' horen verbouwen, [Re:jazz] stiekem toch de stekker uit 4hero's 'Star chaser' trekt, en ook hun eigen Ýou'll see' verdrinkt in de soul. Trouwens, 'Donaueschingen' en 'People hold on' mogen er ook zijn.

Dieptepunt: Nee.     

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader dus.

Oordeel zelf: luisteren naar [Re:jazz]

 

[Re:jazz]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws