Sharam Jey - In My Blood

Partyscene Redactie | 23 april 2010
music

Zoete, energieke electro-cocktail

Intro: In de vorige eeuw was het gemakkelijk. De term ‘dance’ bestond nog niet, men had het nog over ‘elektronische muziek’. Een breed begrip en zeer onderhevig aan verzuiling. De genres waren nog op één hand te tellen. Electro was er één van. Anno 2010 bestaat electro an sich niet meer. Vraag aan de jeugd wat electro is en ze verwijzen naar muziek van Chuckie, Laidback Luke en Fedde le Grand. Heel handig maken deze ‘artiesten’ gebruik van de opzwepende elementen uit het genre. In Duitsland brengt Sharam licht in de minimalistische duisternis. Zijn muziek vult menig dansvloer in Die Heimat. Onlangs kwam zijn nieuwe album uit.

Electro house wordt vaak in een zucht plat en ongeïnspireerd genoemd. Gelukkig zijn er uitzonderingen. Sharam Jey is er één van.Genre: electro house

Bijzonderheden: Electro house wordt vaak in een zucht plat en ongeïnspireerd genoemd. Gelukkig zijn er uitzonderingen: producers die verder kijken dan hun electroneus lang is. Sharam Jey is daar één van. Hij kiest niet de gemakkelijkste weg. Ondanks dat de tracks gemakkelijk in het gehoor liggen en zekere dansvloerkrakers zijn, weet hij zich van de middelmaat te onderscheiden. Waar anderen ophouden, begint Sharam Jey. Hij heeft zijn oor luister gelegd bij collega’s uit het electro house-genre. Na het horen van de openingstrack ‘Revolution’ en ‘Fist of Fury’ kan hij gemakkelijk het derde lid van Daft Punk worden. ‘Dear Valentine’ is een handjeklap geweest met Vitalic en ‘Unique’ is italo met een vleugje Alden Tyrell. Ook New Wave laat hij niet ongemoeid. ‘Hearts of Stone’ klinkt als een opgefokte Gary Numan en ‘The More That I Do’ zou zo uit de koker van Calvin Harris kunnen komen. Ondanks alle invloeden van buiten weet hij toch zijn eigen stempel te drukken op de muziek: dikke met rock en disco doordrenkte house en techno. Jey gooit alles in een blender en mengt ze tot een zoete en energieke cocktail. Af en toe een vleugje banaal, maar bovenal bewijst hij dat er meer zit in electro house dan wat we tot nu toe hadden gehoord.

Hoogtepunt: ‘Revolution’ en ‘Dear Valentine’

Dieptepunt: ‘Sleep Walk’ en ‘Loving Me Loving U’ zijn zo plat als een dubbeltje.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader voor wie een ander electro house geluid wil horen.

Oordeel zelf: luisteren naar In My Blood

Luister ook eens naar: Sharam Jey - 4 Da Loverz

Sharam Jey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws