Silicone Soul - Silicone Soul (Soma)

Partyscene Redactie | 12 augustus 2009
music

Het tempo moet omhoog!

Intro: Het eens zo vermaarde duo Silicone Soul maakte in 2006 een zeer pover album: ‘Save our Souls’. De titel bleek een noodkreet. Wie kon de houseziel van de Schotten nog redden? Drie jaar hebben producers Craig Morrison en Graeme Reedie aan hun comeback gewerkt, met een titelloos album tot gevolg.

Genre: house

De muziek is wel typisch Silicone Soul: zomers trippend, doordrenkt met dub en stevig genesteld temidden van house en techno.Bijzonderheden: De muziek is wel typisch Silicone Soul: zomers trippend, doordrenkt met dub en stevig genesteld temidden van house en techno. De timing is perfect. Menig zelfverklaarde hippe strandtenthouder zal dit met liefde als achtergrond muziek opzetten. En dat is nou net niet wat Morrison en Reedie voor ogen hadden. Want dit album moet dansvloeren betoveren. Toegegeven met ‘Call of the Dub’ en openingstrack ‘Koko’s Song’ slagen ze daarin cum laude. De rest is helaas even teleurstellend als ‘Save Our Souls’. Ook disco-uitstapjes mogen niet baten. ‘David Vincent’s Blues’ en ‘Seasons of the Weird’ zijn aandoenlijk, maar overtuigen geen moment. En dan rest er nog maar één ding. Het tempo moet omhoog! Simpel en recht voor zijn raap. De onoplettende feestganger zal er niets van merken, maar tracks als ‘The Pulse’ en ‘Midnite Man’ zijn zeker geen verrijking. Het blijkt ook moeilijk voor de heren om originele samples te vinden. LTJ Bukem zal verbaasd zijn de sample van zijn hit ‘Horizons’ terug te horen in ‘The Pulse’. De kerkklokken op afsluiter ‘Dog of Les Ihes’ doen het ergste vermoeden. Is de gang naar het kerkhof ingezet?   

Hoogtepunt: ‘Call of the Dub’ en ‘Koko’s Song’ zijn de enige lichtpuntjes.

Dieptepunt: Hergebruik van Bukem’s bekende sample uit ‘Horizons’.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Twijfelgeval. Na tien jaar en wederom een verwoedde poging tot eerherstel lijkt de magie rondom dit duo verdwenen. Is dit het lot van alleen Silicone Soul. Of worden ze in de gehele misère rondom Soma meegetrokken?

Oordeel zelf: luisteren naar Silicone Soul

Luister ook eens naar:

Silicone Soul - A Soul Thing

Silicone Soul - Staring into Space

 

Silicone Soul

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws