Lindstrom & Prins Thomas - II (Eskimo Recordings)

Partyscene Redactie | 20 mei 2009
music

Bad trip!

Intro: Lindstrom en Thomas zijn de laatste jaren zo’n beetje de boegbeelden van het genre cosmic disco/space disco geworden. Hoe druk ze daar dan ook tegenwoordig mee mogen zijn, hun enige officiële albumsamenwerking dateert ondertussen alweer van eind 2005! De hoogste tijd voor een opvolger.

Genre: Trip-trax.

Lindstrom en Thomas zijn de laatste jaren zo’n beetje de boegbeelden van het genre  cosmic disco/space disco geworden. Hoe druk ze daar dan ook tegenwoordig mee mogen zijn, hun enige officiële albumsamenwerking dateert ondertussen alweer van eind 2005! De hoogste tijd voor een opvolger.Bijzonderheden: ‘Cosmic en space’ beginnen al meteen met de freaky hoestekening. Daarnaast  krijgen we, over 75 minuten, 8 lange nummers voorgeschoteld, die voor het gemak maar even in ongeveer honderd tracks verdeeld zijn. Je begrijpt, dat maakt het bijzonder avontuurlijk om de cd naar je harde schijf te kopiëren, of het volgende nummer op te zoeken. Tel daarbij de wazige titels, die zelfs met behulp van een Noors woordenboek, moeilijk te vertalen zijn, en je zit al in een bad trip voor je draaibeurt 1 achter de rug hebt.

Maar als je er toch aan begonnen bent, geven de mannen je er ook wel echt een rondleiding door alle krochten van de psychedelica. Met een bijzondere symbiose van elektronische- en (pseudo)akoestische instrumenten worden we vergast op een trip langs breed uitgesponnen arrangementen. Of in begrijpelijker Nederlands: het klinkt allemaal erg apart. Afgezien van hier en daar een stukje hardware, heeft de muziek met disco niks te maken. Disco is namelijk bedoeld voor de dansvloer. De muziek op deze cd is echter meer een soundtrack voor je eerstvolgende Lsd trip.   

Hoogtepunten: Er zitten best mooie stukken tussen al het instrumentale gefrobel.

Dieptepunt: 75 minuten trippen is te lang. Het is makkelijker psychedelica te waarderen als je af en toe weer eens met beide benen op de grond komt.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval dus. De remixen zullen wel weer wat gemakkelijker in het gehoor liggen, zoals meestal bij releases van deze mannen het geval is. Zeker in dit genre is het toch best te doen er eens een pakkend melodietje tussen door te brengen.

Oordeel zelf: luisteren naar II

Luister ook eens naar: Lindstrom & Prins Thomas, Reinterpretations

Lindstrom & Prins Thomas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws