Dimitri from Paris - Return to the Playboy Mansion

Partyscene Redactie | 2 mei 2008
music

Natural born discofreak

Intro: Er ging wat tijd overheen, maar eindelijk heeft monsieur Dimitri from Paris het dan toch weer voor elkaar. Lekker even terug naar de Playboy Mansion. Na een wilde uitspatting 'At the Playboy Mansion' en de onvermijdelijke naweeën ‘After the PlayBoy Mansion’ is het nu tijd voor een 'Return to the Playboy Mansion'.

Genre: Disco en soul.

Er ging wat tijd overheen, maar eindelijk heeft monsieur Dimitri from Paris het dan toch weer voor elkaar. Lekker even terug naar de Playboy Mansion.Bijzonderheden: Tijden veranderen, maar tradities blijven. Zoals de Playboy vroeger al wat bleekjes af leek te steken ten opzichte van de Penthouse en de Hustler, zo klinkt een discomix natuurlijk ook wat minder heftig dan een technoset. Een wazig harig driehoekje vergt dan ook wat meer fantasie van je dan twee gespreide lippen. Dus waar dj's met een hardere sound vaak een maximaal effect weten te bereiken, kan een disco-dj met z'n softie-sound ook weleens een wat minimalere bezetting van de dansvloer veroorzaken.

In gewoon Nederlands: deze muziek trekt niet overal volle zalen, maar voor wie een beetje verder kijkt dan zijn tech-nose lang is: soul en disco staan natuurlijk aan de basis van de hele hedendaagse dance-cultuur.

Lang leve Dimitri dus, die ons graag begeleidt op een tocht langs vergeten liedjes, en ons kennis laat maken met hedendaagse disco. Een tocht buiten de geijkte discoclassics om. De Franse dj is daar de aangewezen persoon voor. Eén van de weinige dj's die er nog steeds mee weg komen om een set lang alleen maar disco te draaien. Omdat je in zijn keuze altijd terughoort dat hij geen gimmick is. Hij is gewoon een natural born discofreak.

Deze keer laat hij op cd1 de bunnies uitbundig met je dansen. Classics van Jimmy 'Bo' Horne en Garys gang die moeiteloos mixen met recenter werk van o.a. Timmy Vegas en een lekkere Philly remix van Fish Go Deep.

En als je dan lekker opgewarmd bent, is het, volgens de oude Playboy-traditie, 'sexytime'! Het tempo wordt drastisch teruggeschroefd, en om afkoeling te voorkomen, kruip je maar wat dichter tegen je partner aan. En warm je jezelf nog eens lekker aan haar oortjes en Dimitri's warme soulplaten op.

Hoogtepunt: The 'Disco-King' delivers again! Een strakke set vol fijne platen.

Dieptepunt: -

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.

Oordeel zelf: luisteren naar Return to the Playboy Mansion

Luister ook eens naar:

Bob Sinclar live at the Playboy Mansion

Dimitri from Paris - Cocktail Disco

Dimitri from Paris - In The House of Love

L2P-interview Dimitri from Paris

Dimitri from Paris

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws