Those Things - Miguel Migs (Salted Music)

Partyscene Redactie | 23 mei 2007
music

Misschien leuk voor een quasi hippe strandtent

Intro: “Het is een groeiertje”, schreef Marcel, toen hij me deze cd toestuurde. Het klonk als een waarschuwing, maar niets waar ik voor zou terugdeinzen. Het zou niet de eerste keer zijn dat de muziekredactie totaal niet op één lijn zit wat betreft nieuwe releases, dus wat had ik te vrezen? Dat groeien zou dus wel goed komen. We zijn inmiddels tien luisterbeurten verder, maar het spijt me Marcel, er is nog niets gegroeid. 

Genre: Zoete deephouse.

Miguel Migs is ongekroonde koning van de deephouse. De uit San Francisco afkomstige producer bestookt de meer gedistingeerde dansvloeren al jarenlang met verfijnde releases die hij onder verschillende pseudoniemen uitbrengt.Bijzonderheden: Miguel Migs is ongekroonde koning van de deephouse. De uit San Francisco afkomstige producer bestookt de meer gedistingeerde dansvloeren al jarenlang met verfijnde releases die hij onder verschillende pseudoniemen uitbrengt. Voorheen deed hij dat vooral op NRK en Naked Music, waarvan de compilaties een verantwoord alternatief vormden voor de veilige beachhouse van Hed Kandi. Tegenwoordig heeft Migs zijn eigen label dat Salted Music heet. En in de naam van de labels zit hem de ironie: waar zijn deephouse op Naked en NRK inderdaad sexy en energiek was, is zijn eerste albumrelease op Salted Music vooral zouteloos. Het kabbelt maar door, een gastzangeresje hier, een saxofoontje daar, maar echt beklijven wil het maar niet. Het moet gezegd worden: als de opzet van dit album was om niet te irriteren, is Migs daarin geslaagd. Het is zo glad en clean geproduceerd, dat je er geen hekel aan kunt hebben. Maar waarom gebeurt er niets als ik luister? Waarom voel ik me zo week en melig als ik het album tot de laatste track uitzit? En Marcel: waarom groeit er niets? Ik weet het: muziek zonder ballen brengt nu eenmaal geen erectie teweeg.

Hoogtepunt: Met een halfslappe blijven echte hoogtepunten helaas uit.

Dieptepunt: Allemaal erg diep hoor, maar het maakt mij de pis niet lauw.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Twijfelgeval. Misschien leuk voor een quasi hippe strandtent. Maar welbeschouwd is het even laf als die rosé die ze in diezelfde strandtenten schenken.

Beoordeel zelf: Luisteren naar Those Things

Luister ook eens naar: Miguel Migs - Colorful You

 

Miguel Migs

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws