Chris Liebing live @ The Womb

Partyscene Redactie | 11 november 2006
music

Duitse schranzmeister neemt weinig risico

Chris Liebing zette onlangs The Womb in Tokio op z'n kopIntro: Mister Schranz himself, Chris Liebing, had de eer om in juni van dit jaar in de Womb in Tokyo op te mogen treden. Een erg gewilde gig en het lijkt een traditie te zijn om je als top-dj in de Womb eens van een geheel andere kant te laten zien. Liebing koos zijn eigen label CL Recordings om deze live mix aan de man te brengen. Hij vermeldt op de cd alle apparatuur die hij heeft gebruikt (twee laptops met Ableton live en Traktor 3, een paar midi-controllers en een Allen & Heath 92) en die hij naar eigen zeggen heeft gebruikt “to jam, morph, recreate, sample, loop and manipulate”. De foto’s in de hoes van uitzinnig Japans publiek beloven veel goeds.

Genre: Techno, schranz.

Bijzonderheden: Waar op eerdere mixalbums van Chris Liebing gemiddeld zo'n dertig tracks staan en vanaf de eerste minuut vol gas wordt gegeven, heeft de Duitser op deze enkele cd van slechts zeventien tracks geprobeerd eens te laten zien dat hij meer is dan een schranz-grootheid. Met tracks van Rekorder, Alex Under, Sleeparchive en Planetary Assault Systems, zet hij een voor zijn doen rustig tempo en diep geluid neer.

De set zit technisch goed in elkaar en er wordt flink gebruik gemaakt van de aanwezige hardware. Bovendien draagt het gejuich van het Japanse publiek erg bij aan de positieve vibe van de cd. Toch doet het eerste, meer rustige gedeelte van de mix wat kunstmatig aan. De gekozen tracks zijn aangenaam, maar niet erg origineel. Ook wordt ‘Blacklight Sleaze’ van Peace Division door het opnieuw inloopen wel erg langdurig uitgemolken. De mixtechnieken zijn tijdens deze helft van de cd redelijk oldskool: er wordt niet veel risico genomen en het simpel wegdraaien en terugbrengen van de bas komt vaak voor. Van een grote naam als Liebing mag je toch wel iets meer verwachten.

Ook Speedy J kan Liebing's platenkeus wel waarderen

Pas bij de negende track (‘MPX309’ van Joris Voorn) slaat de vonk echt over en daarna blijkt toch weer dat het hardere werk Liebing het meest ligt. De tracks worden vager, de sfeer grimmiger en de overgangen meer gedurfd. De Speedy J-remix van ‘Feieralarm’ wordt door de apparatuur vermalen en ‘getweakt’. Bij zijn eigen remix van ‘Tresor West’ bevind je je eigenlijk pas midden in een stevig Chris Liebing-feestje, maar dit blijkt dan alweer de laatste track te zijn die vanuit het niets wordt weggedraaid. 

Hoewel het best interessant is om Liebing ook eens een track als ‘Erotic Discourse’ van Paul Woolford te horen draaien, was een duidelijke keuze in stijlen voor zo’n korte mix waarschijnlijk beter geweest.

Hoogtepunt: ‘Rekorder 5.1’ (Rekorder), ‘De Dos Realidades’ (Alex Under), ‘Feieralarm’ (Speedy J remix) en ‘Meaning Of Darkness’ (Alex Bau).

Dieptepunt: Eerste helft komt een beetje kunstmatig over.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Twijfelgeval. Energieke en kwalitatief goede mix, maar te soft voor Schranz-liefhebbers en niet echt uitdagend genoeg voor technoheads.

Luister ook een naar: Joey Beltram live @ The Womb

 

Chris Liebing

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws