Buzzin' Fly vol.3 mixed by Ben Watt (Buzzin' Fly)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Renaissance van de deephouse



Luisteren naar Buzzin Fly Vol. 3

Inleiding: Ben Watt is zeker geen 'household name' in de Nederlandse dancescene, maar als je Everything But The Girl zegt, roept iedereen gelijk "Oh ja, van 'Missing'". Watt was met Tracey Thorn jarenlang een onafscheidelijk en zeer succesvol duo, totdat hij de buik vol had van de mainstream muziekwereld en eind jaren '90 deephouse ontdekte. Watt zette met collega-dj Jay Hannan de inmiddels legendarische Lazy Dog avonden in The End in Londen op en nadat ze een aantal succesvolle Lazy Dog remixen hadden gedaan voor o.a. Sade en Maxwell, richtte Watt het Buzzin' Fly label op. Inmiddels zijn ze alweer toe aan de derde mixcompilatie.

Tekst: Olaf Boswijk

Genre: Deephouse
Bijzonderheden: Buzzin' Fly is met labels als Freerange (Jimpster/Audiomontage, Shur-I-Kan, Kirk Degiorgio) en Innervisions (Dixon, Ame, Marcus Worgull) voor een groot deel verantwoordelijk voor de renaissance van deephouse. Het genre heeft zijn opleving vooral te danken aan de kruisbestuiving met minimal, electro en andere nieuwe sounds. Met releases en remixes van artiesten als Ame, Charles Webster, Justin Martin, Roodamaal en Ben Watt zelf staat het label als een huis.
Op deze mix start Watt dan ook verrassend genoeg met een introloop van 'Gazebo'. Jawel, die trancey 'Gazebo' van James Holden's Border Community label. En dat is veelzeggend, want ook verderop komen we ook invloeden tegen die in dit genre op zijn minst opmerkelijk zijn. Zoals de pompende baslijn op Darkmountaingroup's 'Lose control' en de diepe minimal sound van John Tejada. Minpunt is dat Ben Watt's eigen producties op deze cd ('Attack attack attack', 'Old Soul') heel sterk lijken op zijn vorige tracks. Maar hoogtepunten zijn er gelukkig meer dan genoeg. 'Insomnia' van Rodamaal bestormt nu al dansvloeren in heel Europa en dan met name in de Ame remix, terwijl de nieuwe Jimpster 'Amour' (die later dit jaar uitkomt op Buzzin' Fly) ongetwijfeld ook de nodige steun zal krijgen.
Hoogtepunt: Jimpster - 'Square up', Medoka 'Metamotional' en Rodamaal 'Insomnia'.
Dieptepunt: De wat kazig klinkende synths op Kayot - Clear Sky (Manoo & Francois A rmx).
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader!
Oordeel: 7
Luister ook eens naar:
Ame - Skin is in (Dessous Records) en de eerste twee edities van Buzzin' Fly

Buzzin Fly

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws