Swayzak - Route De La Slack (!K7)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Historisch overzicht



Luisteren naar Route de la Slack

Intro: Waarschijnlijk in afwachting van een nieuw studioalbum ergens dit jaar, brengt het Duitse label !K7 een prachtig historisch document uit van het Britse dubtech-house duo Swayzak. Op de ene schijf staan de remixen, op de ander zeldzame en nog niet eerder uitgebrachte tracks.

Tekst: Menno

Genre: dubtechno, elektro, house
Bijzonderheden: Goed te horen is dat James Taylor en David Brown door de jaren heen hun inventieve en stijlvolle dubtechno steeds verder hebben ontwikkeld, waarbij in de loop der tijd steeds meer elementen uit de popmuziek de kop op staken. Zo worden op een groot deel van de remixen vocalen en refreins geintegreerd met spannende dubtechno- en houseritmes. In de remix van Will Saul feat. Ursula Rucker en die van Bergheim 34 laat Swayzak bijvoorbeeld horen dat je nog steeds toegankelijk en eigenzinnig kunt zijn. Vormt in de meeste dance-remixen de fascinatie voor vocalen de boventoon, op de cd met 'rarities' wordt in het diepe verleden van Swayzak gegraven - naar de tijd toen triphop en dubtechno nog de boventoon voerden. Tien zeldzame Swayzak-tracks zijn er te horen, van het grijze verleden ('I Love Lassie' uit 1994) tot recenter werk (een alternatieve versie van 'Make Up Your Mind' uit 2005). Ook in die zeldzame nummers is te horen hoe Swayzak de balans tussen bedwelmende sferen en transparante dansbaarheid telkens op een stijlvolle manier tot stand weet te brengen. Een compilatie van hoge kwaliteit.
Hoogtepunt: Bergheim 34 - 'Random Access Memory' (Swayzak Superico Remix), Senor Coconut - 'Smoke On The Water' (Swayzak En La Clusaz Remix), 'Wavemail'
Dieptepunt: geen
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar:
Swayzak - Loops From The Bergerie

Meer info:
Swayzak
!K7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws