Connected 2 - 10 Years Of Full Intention (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Good intentions



Luisteren naar Connected

Intro: Connected is een van de nieuwste series uit de Defected-stal. Het idee is verrassend simpel. Zet een bekende Dj/producer eens extra in het zonnetje door hem zijn beste producties en remixen aan elkaar te laten mixen. Helaas begon de serie met een valse start. Samensteller en hoofdrolspeler van het eerste deel Jay-J maakte, ondanks een paar mooie platen, niet veel indruk.

Tekst: John

Genre: House
Bijzonderheden: Deze keer werd gekozen voor het duo achter Full Intention. De heren Michael Gray en John Pearn waren nauwelijks bekomen van hun tienjarige jubileum, toen ze dit buitenkansje kregen. En deze keer schoot Defected midden in de roos. De cd kwam zelfs meteen op de eerste plaats van de UK album-dance-chart binnen. Full Intention is dan ook de ideale kandidaat voor deze serie. Het aantal remixen van hun hand is haast niet meer te tellen. Van de meest obscure houseplaat tot aan de absolute wereldtop. Gewoon Frankie Knuckles en The Fog naast George Michael en Jamiroquai. Elke plaat met een vierkwartsmaat die door de heren onderhanden genomen wordt, doet het goed op de dansvloer. 'Een clubremix maken van een R&B hit? Geen probleem. Doen we regelmatig. Volgende week klaar.' Ook eigen producties maken de heren bij de vleet. Je kunt er dan misschien op neerkijken. Want nee, het is inderdaad niet allemaal even avontuurlijk en gedurfd. Toch klinkt het allemaal prima. Elk baslijntje, roffeltje, trommeltje, en elke gelikte riff zit precies op de juiste plek. Hun sound is er voor gemaakt om je vrolijk te maken, en te houden. Ook dat is een talent.
Hoogtepunt: 1 groot hoogtepunt, deze 3 cd's. De soundtrack voor deze, en elke daaropvolgende zomer.
Dieptepunt: Mocht je toch een keer een zwakke broeder tegenkomen, dan wordt die gelukkig weer lekker vlot doorgemixt met de volgende plaat. Geen dieptepunten dus.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Zomaar een cd die net zo commercieel als goed is.
Oordeel: 8.
Luister (toch) ook eens naar:
Connected Volume 1 Jay-J

Full Intention

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws