Piano Overlord - Singles Collection 03-05 (Money Studies)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Doorrookte zitbankbeats uit het grand-cafe


Intro: We kennen Guillermo Scott Herren natuurlijk van de glitchy hiphopcollages die hij onder het pseudoniem Prefuse73 uitbracht. Dat hij niet vies is van toegankelijke, instrumentale hiphop is echter minder bekend. Op zijn Piano Overlord ep's laat Scott Herren het experiment achterwege en kiest in plaats daarvan voor warme Rhodes-melodieen en onverknipte drumpartijen. Heb je geen vinylfetisj en ben je toch benieuwd naar deze ep's? Dan is 'The Singles Collection 03-05' een uitkomst.

Tekst: Paul

Genre: Instrumentale hiphop
Bijzonderheden: Het is nu bijna winter. De dagen worden kouder en donkerder. Als het niet sneeuwt of vriest, dan hangt er wel een dikke, grijze mistlaag over de stad. Met zulk weer is er niets lekkerders dan binnen te blijven met een kopje thee, de kachel hoog op te stoken en lekker lui op de bank te hangen met een krantje. Scott Herren maakt dat wel heel aantrekkelijk: met 'The Singles Collection' brengt hij het rokerige grand-cafe bij je thuis, waar hij zich heeft teruggetrokken voor een eemmansoptreden met Rhodes- en Wurlitzersynths. Bestel een tweede kopje thee op 'Another Marion B. Moment', of schakel over op Duvelbier met het tweeluik 'Spring's Arrival / Spring's Demise': comfortabele zitbankbeats maken het je gemakkelijk en bovendien hoef je niet meer terug te rijden. Voor degene die nu nog perse de deur uit wil, heeft Scott Herren 'Stay Home' in petto, met opgewekte bubbelmelodietjes die duidelijk maken dat het binnen toch echt wel even lekkerder is. En anders is er nog 'You Stole my Stereo (Fuck You for Fucking)', met een gloeiende warmte waar zelfs een flink glas Cointreau niet aan kan tippen. O, en vergeet de remixen niet! Count Bass D en Blu Jemz verlevendigen de tracks 'Agorophobia' en 'No Community' met hun vocalen. Diplo trekt zijn onvervalste zweepslagsnares uit de kast in een uptempo vloervuller die niet zou misstaan op zijn laatste Fabric-cd. Het zijn leuke aanvullingen op de onthaast-hiphop van de eerste helft van deze plaat. Zet hem op repeat en geniet keer op keer van de warmte die buiten ver te zoeken is.
Hoogtepunt: Spring's Arrival, Stay Home, You Stole My Stereo (Fuck You for Fucking)
Dieptepunt: Jammer dat de aanstekelijke tracks van hierboven zo kort zijn
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Oordeel: Een dikke 8
Luister ook eens naar: Prefuse73 - Surrounded By Silence , Prefuse73 - Extinguished Outtakes , Prefuse 73 - One Word Extinguisher, Dabrye - Instrmntl

Meer info:
Prefuse73
Money Studies

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws