Afterdark by Roger Sanchez & Tom Stephan (Stealth)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Muziek voor je zool, niet voor je soul


Luisteren naar Roger & Tom

Intro: Het nieuwste concept van Stealth Records noemt zich 'Afterdark'. Bedoeld om de dieper, en donkerder klinkende housesounds te laten horen. De sound die je halverwege de nacht op de dansvloer moet ketenen. Die met je voeten in plaats van je hoofd communiceert. Muziek voor je zool, en niet voor je soul. Roger Sanchez laat je samen met Tom Stephan voelen hoe dat klinkt.
Tekst: John

Genre: House voor 2 uur 's nachts en later. Als je pech hebt.
Bijzonderheden: Beide mannen mixen een set, beide een volle cd lang dus. Opzwepende housemuziek. Met diepe tribal drums en vette beats. Housemuziek waar je op kunt blijven gaan. House met maximaal effect. Met veel uiterst effectieve breaks. Pompen, remmen en weer gaan. 27 nummers lang. Hypnotiserend, zonder te verslappen. Hard, vol, vet en vooral effectief dus. Je ziet de lasers al flitsen, en je ruikt de rook als na elke break de beat er weer vol in komt. En nou die handjes de lucht in!
Dit is echter ook de nachtmerrie van de ware (house)muziekliefhebber. Na elk nummer hoop je weer op een juweeltje. Het bewijs dat deze top-dj's best wel een goede smaak hebben. Dat, als je zoveel platen hoort, en ze ook allemaal kan kopen, je er af en toe eens een uitschieter tussen gooit. Dat je best begrijpt dat er ook een tijd is om te overtuigen met dansbaarheid en schoonheid tegelijk. Helaas kun je daar op wachten tot je een ons weegt. Beuken is het credo. Niets anders dan dat. Naar wat verfijnder muzikale dingen luisteren, doe je thuis maar. Zoek je iets moois of speciaals, dan kun je deze cd dus wel links laten liggen. Wil je thuis nog wat verder dansen, dan kan hij zo in je mandje.
Hoogtepunt: Tom's uitsmijter. Dat klinkt toch ineens weer stukken interessanter. Karizma met Dj Spen. Ik schrik ineens wakker, maar helaas. Dit was tevens het laatste nummer.
Dieptepunten: Geen dieptepunten, wel een gemiddeld uiterst vlakke curve.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Wil je alleen maar doordansen, voor je eigen open haard? Kopen dan dat ding. Wil je iets bijzonders horen? Verder zoeken dan!
Oordeel: 6
Luister ook eens naar: Roger Sanchez - Release yourself

Roger Sanchez
Tom Stephan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws