DJ-Kicks - Annie (!K7)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

All about Annie


Intro: Ik moet iets gemist hebben. Oke, de Noorse Annie zingt een lekker moppie mee bij Royksopp, ziet er prettig genoeg uit om op tour te gaan met hetzelfde Royksopp. En ze heeft zelf genoeg hits op haar naam staan om nu al de Noorse halfgodin genoemd te worden, of de Noorse popprinses, het kan niet op. Blijkbaar rechtvaardigt dat een plaats in de toch niet misselijke catalogus van de DJ-Kicks reeks. Want Annie is ook nog dj. Mixen kan ze niet, dat geeft ze gelukkig zelf grif toe. Hoeft ook niet, lekkere plaatjes draaien kan zelfs een veel leuker resultaat opleveren.

Tekst: Nico

Genre: electropop, synthwave, rock 'n roll en meer van dat soort ongein
Bijzonderheden: Maar ja, zelfs lekkere plaatjes draaien is teveel gevraagd. Of je moet in een of andere dancing staan, in een van god verlaten deel van Noorwegen, 24 uur per dag depressief donker, volledig uit je dak van je zelf gestookte alcohol van 80% en het enige vrouwelijk schoon in de buurt is Annie achter de draaitafels. Dan trek je de humor van popprinses Annie, zeker weten.
Het begint zo geinig, bijna lief zelfs, met de 'Rabbit Pusher Moving' een vrolijk riedeltje alsof je in een karretje in de Carnaval attractie van De Efteling zit, in een trip around the world langs al die bewegende houten poppen. 'I wanna be your lover' van La Bionda volg ik ook nog. Maar dan begint de ellende. Eerst een rock n roll deuntje, dat doet het zeker in Scandinavie altijd goed. Dan volgt de o zo hippe, dus onvermijdelijke door merg en been gillende en krijsende meiden over van die hoekige synthpop. Minstens zo erg is het jammerlijke gekweel van Death From Above met z'n harde gitaarrif. Annie draait het allemaal. Geen rekening houdend met enige opbouw of tempo's, en de overgangen zijn werkelijk erbarmelijk. Maar met een beetje open mind wil je dat nog wel accepteren. Zolang er maar euforische platen op het menu staan. Getergd kwam ik er achter dat dat ook niet al te vaak het geval is. Deze DJ-Kicks draait om Annie. Niet om de mix.
Hoogtepunt: niet normaal meer, zo hip als je met deze bent!
Dieptepunt: dat is het zeker in de totale DJ-Kicks serie
Aanrader, twijfelgeval of bagger? Eindelijk mag ik ook eens > Bagger!
Oordeel: 3

Meer info: !K7 Records / Annie

Luister ook eens naar:
DJ-Kicks - The Glimmers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws