Underwater Episode 4 (Underwater)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Darren Emerson in topvorm!


intro: Vijf jaar geleden besloot Darren Emerson de meest succesvolle live-technoband ooit - Underworld dus - de rug toe te keren. Dit was niet zonder reden. Hij wilde zich meer richten op zijn oude liefde: het draaien. Daarbij had hij meer tijd nodig om zijn label Underwater Records op poten te zetten. Dat is hem inmiddels aardig gelukt. Deel vier van de serie, gemixt door de labelbaas en de onlangs gecontracteerde dj/producer Sharam Jey is een feit.

Tekst: Marcel

Genre: House en techno
Bijzonderheden: Darren Emerson. De ene keer is hij geweldig - zoals tijdens het Lowlands festival in 2002, de andere keer ren je het liefst zo snel mogelijk de club uit - zoals tijdens Everybody in Off_Corso, enige jaren terug. Vaak is dat laatste scenario het gevolg van Darren's extreme liefde voor drank en vrouwen. Laat deze twee verslavingen elkaar nou net kruisen tijdens veel van zijn dj-optredens. Het komt de muziek niet ten goede. Tijdens de mix van deze compilatie zat Emerson waarschijnlijk opgesloten in een kliniek voor alcoholverslaafde mannen, want hier wordt de geroutineerde DJ hoorbaar op geen enkel moment gestoord. Subtiel werkt hij van het ene hoogtepunt naar het andere toe, met dikke, vette en - belangrijker nog - perfect getimede feestplaten van onder andere Slam, Joel Mull, Tim Deluxe, Evil Nine en Emerson zelf (tot vier keer toe). Sharam Jey doet op cd twee ook zijn kunstje en kiest dertien prima, gevarieerde platen uit - van house en electro tot breakbeats. Maar meer dan een opwarmfunctie voor het feest van Darren Emerson hebben ze niet.
Hoogtepunt: Tim Deluxe - Refections
Dieptepunt: De cd-hoes met daarop de verlopen hoofden van de heren.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Feestalbum! Must have: alleen al vanwege cd 1.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Emerson's eerste mixalbum voor Global Underground: Urugay, deel 15.
Oordeel: 8 (een 9 voor de Emerson-mix, een 7 voor de Jey-mix)

Love2Party-essentials:
Underwater Episode 1
Underwater Episode 2
Underwater Episode 3

Underwater Records
L2P-interview met Darren Emerson

WIN WIN WIN WIN WIN
Love2party geeft 4 exemplaren weg van Underwater episode 4. Stuur Marcel het goede antwoord op de volgende vraag: Waar nam Darren Emerson zijn tweede mixalbum voor de Global Underground-serie op? Alleen de antwoorden met volledige adresgegevens worden in behandeling genomen. Succes..

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws