Sven van Hees - Synesthesia (Your Lips)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zonne-energie


Intro: De nog immer onovertroffen loungeklassieker Gemini was de soundtrack van de zomer van 1999, opvolger Calypso vulde de zinderende zomerlucht van 2002 en met Synesthesia stelt Van Hees zich kandidaat voor de zomer van 2005. Deze keer met de hulp van de verkwikkende zang van de Nederlandse zangeres en MC Lex Empress en vier muzikanten.

Tekst: Nico

Genre: Mediterrane dance en chill-out
Bijzonderheden: De koele bries draagt stevig dansbare ritmes naar de zee en zangeres Lex Empress zingt verwachtingsvol dat "The Sun Goes Down". Het is de opener van Synesthesia. Weldadiger, met een grotere muzikale reikwijdte dan z'n voorgangers, maar zeker ook gelikter en, net als deze recensie, barstensvol cliches. Maar wel allemaal cliches die de zomer nou net zo lekker maken! Zon, zee, strand en seks. Hippe drankjes, luchtige dansritmes, vakantieliefdes, vrolijke klanken, witte jurkjes, roodbruinverbrande decolletes en fijne zandkorreltjes op van olie glimmende lichamen. Van Hees houdt van lekkere, ongecompliceerde en vooral aanstekelijke muziek, waarop het erg prettig is om de leuke dingen van het leven te doen. Met volle teugen genieten van de zomer bijvoorbeeld. De beloftes die de invallende schemering met zich meebrengt. De nacht tegemoet dansen op Zuid-Amerikaanse bossaritmes. Een zwoele bries van roffelende percussie, tokkelende gitaren, glimmend koper en de meeslepende sound van het fender rhodes orgel en de hammond. En naarmate de nacht vordert zijn het verhitte, bezwete lijven, die o zo opgewonden de liefde bedrijven op lome, sensuele ritmes........
Laat maar komen die zomer!
Hoogtepunt: Wees niet bang, dat duurt niet lang
Dieptepunt: Niet zeiken, daarvoor is de zomer veel te kort.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Gemini, Calypso en met nog een beetje geduld de reeds aangekondigde Gemini II!
Oordeel: 8

Love2Party mag een aantal exemplaren weggeven. Stuur Marcel het goede antwoord op de volgende vraag: Wat is de naam van het album waarmee Sven van Hees eigenhandig het lounge-tijdperk inluidde? Alleen de antwoorden met volledige adresgegevens worden in behandeling genomen. Succes.

Meer info en luisteren naar: Sven van Hees

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws