Acidcondensor.2005.01 (Molecular Funk Guerilla)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Bassline-project


Intro: Monotone dansritmes voor de voeten en knetterende baslijnen voor de mind. Stroboscopen voor het hallucinerende effect en de gele smile als bindend symbool voor een generatie. Het revolutionaire geluid van de jaren tachtig is opnieuw weer helemaal terug van nooit weggeweest. Dit keer in een stevig pruttelende en dampende mix van DJ Pierce.

Tekst: Nico

Genre: Acid House
Bijzonderheden: Dik vijf kwartier lang betuigt DJ Pierce, resident van Club Camouflage in Cologne, in deze mix zijn liefde aan de analoge (303) bassynthesizer. In een bonte stoet van bonkende klappen zijn het mannen als Rob Acid, Thomas Heckmann, Madonna 303, Dr. Walker, Chicago Boys Empathy Boxx aka Josh Werner/Soultek, Fotmeijer, Secondo en niet te vergeten Air Liquide die als bezetenen aan de bassynthesizer draaien en pulken. DJ Pierce mixt hun hersenspinsels en bascreaties vakkundig en opzwepend in en over elkaar, met maar 1 doel en dat is ons te laten dansen. Doffe vierkwartsmaten, sissende hi-hats en gemanipuleerde baslijnen die borrelen, sissen, knetteren, janken, schuren, knisperen, bruisen, zeuren, piepen, kronkelen en hypnotiseren. Voor de een is het een nachtmerrie vol jankende krolse katers, voor de ander de ultieme danstrip. Hate it or love it, een tussenweg voor het kale geluid waarop de gemanipuleerde baslijnen hun werk doen, is er niet. Als je hersens de nerveuze bleeps accepteren, zetten ze vanzelf de voeten in beweging. En dan verschijnt ook de smile vanzelf.
Hoogtepunt: Jaciiiiiiiiiiied
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Acid really never dies
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Phuture, Plastikman, Acid Junkies, Josh Wink etc......etc......etc....
Oordeel: 7.5

Luisteren naar: Acidcondenser.2005.1


Acid-head en nog geen vakantieplannen?

Neem dan een "A deep journey into the world of acid music" en zorg dat je tussen 19 augustus en 19 september 2005 in Cologne bent voor de eerste 303 expo ter wereld. Workshops, interviews, tentoonstellingen, parties, acid battles etc. etc. Meer info 303 expo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws