Adam Beyer - Fabric 22 (Fabric)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Minimal-virus besmet ook Adam Beyer


Intro: Dat er uit Zweden toonaangevende techno-artiesten wonen, wisten we al een tijdje. Een aantal belangrijke producers dat onlangs in Europa is doorgebroken: Henrik B, Patrik Skoog, Hardcell, Grindvik, en Glenn Wilson. Ondanks hun kwaliteiten, kunnen geen van allen tippen aan het illustere trio Joel Mull, Cari Lekebusch en Adam Beyer. Laatstgenoemde is door het Londense Fabric in de gelegenheid gesteld om nummer tweeentwintig van de mixcd-reeks samen te stellen.

Tekst: Iddo

Genre: Funky techno
Bijzonderheden: Als resident-dj van Awakenings draait Adam Beyer met veel succes zijn typerende energieke technoplaten aan elkaar. Maar wanneer de grote zaal wordt ingeruild voor een kleine club, geeft ook Beyer de voorkeur aan rustige muziek. Deze vriendelijke kant van de Zweed is vastgelegd op nummer tweeentwintig van de Fabric-serie. Volgens Beyer is er geen sprake van een stijlverandering, maar alleen een verbreding van zijn horizon. Op zijn nieuwe mixalbum laat hij de actuele stand van zaken binnen de technoscene horen. Daar waar de snelheid van de platen niet per definitie altijd 160 bpm of hoger hoeft te zijn. Het is daarom logisch dat Beyer kiest voor de minimale sound uit Duitsland. De Zweed opent met 'This World' van Slam Ft Tyrone Palmer in een oppeppende remix van de Duitse Wighnomy Brothers. De tendens van strakke remixen wordt voortgezet met de grijsgedraaide 'A Walk In The Park' van DJ Minx, maar dan in de veelzeggende 'Josh Wink Run Through The Park Interpretation'. Verder veel mooie tracks van onder andere Alex Under, Dominik Eulberg en 2 Dollar Egg. In combinatie met muziek van zijn landgenoten Cari Lekebusch en Joel Mull en natuurlijk hemzelf, is er ontzettend veel te genieten op de nieuwste editie van Fabric. Aangezien hij ook over een zuivere techniek beschikt, komen er geen ergernissen om de hoek kijken. Dit alles maakt van Fabric deel 22 een prima aankoop.
Hoogtepunt: Met remixen van de Wighnomy Brothers en Circles in Time is de mix verzekerd van een flitsend begin en een zinderend einde.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Zie onderstaande L2P favorites.
Oordeel: 8

Meer info:
Adam Beyer
Fabric


Love2Party Fabric Essentials
Akufen - Fabric 17
John Digweed - Fabric 20

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws