Vitalic - Ok Cowboy (Citizen)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Frisse feestplaat!Luisteren naar Ok Cowboy

Intro: Pascal Arbez runt zijn label Citizen Records vanuit het Franse provinciestadje Dijon. Daar werkt hij in de studio aan materiaal voor zijn act Vitalic. De 28-jarige Franseman brak eind 2001 door bij het grote publiek met de nog altijd gewaardeerde Poney EP. 'La Rock 01' groeide uit tot een dancehit. Een debuutalbum leek een logisch vervolg van het succes. Dat duurde even. Een jaar, twee jaar, drie jaar. En nu, na ruim ruim drie jaar, ligt Ok Cowboy in de winkel.

Tekst: Iddo

Genre: Electrotechno.
Bijzonderheden: Pascal Arbez alias Vitalic vindt op Ok Cowboy een goede balans tussen gitaarrock en electrotechno. Het album bevat dertien opwindende dansnummers, inclusief uit de oude doos: 'La Rock 01' en 'Poney Part 1 en 2'. Een beetje herkenning kan geen kwaad, moet de Fransman gedacht hebben. Ook al is de frisheid van die nummers er een beetje vanaf, ze misstaan niet naast zijn nieuwste producties. Inspiratie haalde Arbez uit de muziek van Daft Punk, Sparks, Valerie Dore en The White Stripes. Veel gitaarwerk in 'My Friend Dario', oorspronkelijke Moog-klanken in 'Wooo' en stevige drums in 'Valletta Fanfares'.


Waar zijn Franse collega's er niet in zijn geslaagd een brede visie op electro en techno te geven, is het Vitalic gelukt een goede, gevarieerde plaat te maken. Aangezien Arbez met dit project niet te hard van stapel wil lopen, blijven de optredens tot een of twee in de week beperkt. Grijp dan ook je kans tijdens 5 Days Off, waar hij zonder twijfel een dijk van een set zal neerzetten. Vitalic zal de sensatie van deze zomer zijn!
Hoogtepunt: Ieder nummer heeft het vermogen een hit te worden.
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Als de electrohype van afgelopen jaren je nooit heeft kunnen bekoren, laat deze cd dan aan je voorbij gaan. Voor alle anderen is dit een frisse feestplaat.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Het vorig jaar verschenen album Transphormer van Alter Ego.
Oordeel: 8

Vitalic is (live) te horen op het 5 Days Off-event in de Melkweg, 15 juli

Meer info: Vitalic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws