Dadara & Jesse vs Lamb & Hiptomist - Fools Ark (NoTV)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Er was eens


Intro: Bezoekers van Mysteryland 2002 kunnen zich ongetwijfeld nog de ark herinneren die dienst deed als podium. Wat veel mensen niet weten is dat dit opvallende bouwwerk na het festival op reis ging naar de Amerikaanse Nevada woestijn voor het Burningman Festival en waar het in vlammen opging. Deze opmerkelijke gebeurtenis is vastgelegd en door Dadara en Jesse bewerkt tot een 46 minuten durend modern sprookje waarin de strijd tussen goed en kwaad te zien is. De muziek is van Lamb en de Hipoptimist, een soloproject van Lamb voorman Andy Barlow.

Tekst: Iddo

Genre: Een kleurrijke roadmovie met de breakbeats/triphop van Lamb cq Hipoptimist.
Bijzonderheden: Twee jaar lang hebben Daniel Rozenberg en Jesse Limmen gewerkt aan Fall & Rise of the Fools Ark dat het verhaal vertelt over een groep zonderlingen in de woestijn die de laatste dwazen op aarde proberen te redden van het kwaad en de globalisering. Een opmerkelijke strijd tussen goed en kwaad, waarin het kwaad wordt belichaamd door de Greymen die de strijd aangaan tegen de Fools Ark met als doel kleurloosheid, machtsdrift en hebzucht te doen zegevieren. Een hevige en betekenisvolle strijd die beeldend wordt uitgedrukt door filmopnamen van het Burningman Festival in combinatie met kleurrijke computeranimaties. Deze animaties komen ietwat kinderlijk over maar zijn een doeltreffende vertaling van de strijd tussen het goed en kwaad, waarin kleur op den duur steeds meer plaats moet maken voor de kwaadaardige Greymen. Het verhaal is leuk om te volgen door de muziek van Lamb en de Hipoptimist. Een vloeiende integratie van beeld en geluid is het weliswaar niet continue, maar de prachtige sfeervolle muziek geeft het verhaal in ieder geval prikkelende emoties mee. Van Lamb horen we onder ander de nummers 'Angelica', 'Heaven', 'Gorecki' en 'Gabriel', dat de verbranding van het schip in de Nevada woestijn extra ontroerend maakt. Daarnaast zijn er in de film ook drie nummers van de Hipoptimist, het soloproject is van Lamb voorman Andy Barlow, te horen. Jammer genoeg maken deze tracks geen verpletterende indruk alhoewel de beelden de beleving ervan goed maken. Voor de rest een krachtige samenwerking waarin dit moderne sprookje niet veel verschilt van andere, aangezien het goede uiteindelijk van het kwade wint.
Hoogtepunt: De intrigerende vocalen van Louise Rhodes met Gabriel tijdens het branden van de ark.
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Een aanrader wanneer je een liefhebber van moderne sprookjes bent.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Solo album on tour van Danielle Kwaaitaal, en het solo album Barcode-XL van Finister en Secret Cinema.
Oordeel: 8

Meer info:
Foolsark
Lamb
NoTV


L2P-essentials:
Barcode XL - A play of light and techno in a virtual world
NoTV Visual Music 2 - Practical Magic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws