Jack de Marseille - 2 Jack 4 U (Wagram)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Deux Jacques pour vous!


Intro: Jack Garotta uit Marseille, door zijn mama nog steeds liefkozend Jacques genoemd, is hier in Nederland zeker geen onbekende dj. Veelvuldig aanwezig op diverse partyijtjes in den lande, zoals onlangs nog op Dancevalley, weet hij met zijn opzwepende funky technosets doorgaans diepe indruk te maken. Een graag geboekte gast-dj dus, die we dan ook op 28 augustus en 18 september weer aan het werk kunnen horen en zien in de Now & Wow te Rotterdam, en op 24 september in het Amsterdamse Kingdom Marcanti. Maar ook tussendoor kun je hem nog aan de gang horen met zijn....

Tekst: John

Genre: Funky techno en relaxte chilloutsounds.
Bijzonderheden: De dubbel-cd is gesplitst in een uptempo en een downtempo gedeelte. Het downtempo stuk is een overzichtje van platen die onze Jack in relax-mode graag thuis op de bank beluistert. Doen we straks. Cd 1, de uptemposet behelst maar liefst 21 uiterst strak aan elkaar gemixte platen, een krap 80 minuten durende set, die opbouwt van lekker stampen tot gewoon uit-je-dak gaaaaaaaan! Vanaf Dr.Phibes New Beat startpunt 'The Story' gaan we meteen de electronische snelweg op met Steve Bugs 'Traffic Signs' en Gigolo's Savas Pascalides. Waarna we in-the-house parkeren met Harry Romero en Robert Owens. Alle afslagen opnoemen zou te veel worden, maar Jacks route leidt in ieder geval naar La Garage de la Ecstacy. Donkere sounds van uiterst obscure technoproducers en heerlijke tracks van mannen met hun kop al een flink stuk boven het maaiveld, zoals Anthony Rother, Dave Clarke(3x!!) en Technasia bezorgen je een echt opzwepende feest-soundtrack, zonder daarbij ook maar een moment te verzwakken. This disc will really rock your socks off, zoals de Fransen op vakantie in Engeland dan plegen te zeggen.

Disc 2 is van een heel ander kaliber. Na een Cafe del mar-achtige start gaat het van dubby sounds naar pure reggae. Dezelfde route doen we hierna dan weer andersom, waarna het tempo stiekem toch wat opgeschroefd wordt. Dan komen we zelfs langs mannen als Afro-Mystik en I:Cube, met een stel uiterst funky nummers, om uiteindelijk via het prachtige 'Inna city woman' van Slow Train weer via Cafe del mar en Jamaica de finish te bereiken.
Hoogtepunt: Cd 1 is sowieso 1 groot hoogtepunt, maar ook schijfje 2 mag er zijn.
Dieptepunt: N'est pas disponible a cette disc.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, een heel lekker hebbedingetje.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Monsieur Jacks dj-sets, c'est incroyable!
Oordeel: 9

Luisteren naar: Jack de Marseille

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws