Swirl People - Special combo (Aroma)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Food for foot


Intro: Swirl People bestaat uit Dimitri Dewever, die alreeds plaatjes uitbracht op o.a. R&S en Big Time, en de al fiks op internationaal niveau draaiende dj Raoul Belmans. Bekend van de clubavonden in Food. Food??, hoor ik je al zeggen. Jawel, we hebben het hier dus over Belgen, vandaar. Daarnaast bestiert hij ook nog eens het Aroma label, een sublabel van Belgische dansgigant NEWS.

Tekst: John

Genre: Luchtige (deep)house.
Bijzonderheden: De dj achtergrond blijkt hier meteen al uit het feit dat alle nummers naadloos aan/over elkaar gemixt zijn, zodat het klinkt als een, jawel, dj-set. De opvolger van het debuut uit 2002, Hi Mom lets dance, mixt deephouse met elementen van disco, latin en jazz. Daar hebben we er al wat meer van gehoord de laatste tijd. Dimmi en Raoul kiezen voor een dansvloerapproach. Het geheel klinkt daarbij best aardig, maar echt hangen blijft het meeste ook niet. Hoewel technisch goed, zijn de nummers geen echte diepe, laat staan je emotioneel rakende hoogstandjes. Lekkere dansplaten staan er wel wat op. Het blokje met nummer 3,4 en 5 kan er bijvoorbeeld best mee door. Waarbij 'Liar, liar pants on fire' zelfs het predikaat zomer-dansvloer-hitje mee kan krijgen. Verder neigt het helaas toch teveel naar zo'n clubavond, waar iedereen er lustig op los danst, maar niemand naar de dj stapt om te vragen welke plaat hij nu draait. Omdat niemand het wil weten! Het tempo ligt gelukkig wel wat hoger dan bij het laden van hun nieuwe website! Die weer teruglinkt naar de oude site. Die dan weer slechts is bijgewerkt tot en met 2003.
Hoogtepunt: 'My Thoughts' en 'Liar,liar'.
Dieptepunt: Ja, natuurlijk ben ik een Hollandse zuurpruim. De dansbaarheid ligt ook wel hoog, maar het gros van de nummers doet me gewoon NIKS!
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval, een beetje een geval van 13 in een dozijn, waarbij tevens vermeld dient te worden, dat het wel zoeken naar een naald in een hooiberg is voor de rest van het dozijn. Of hoe een eigen stijl ook niet altijd even leuk hoeft te zijn.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Aroma therapy bijvoorbeeld.
Oordeel: 6, maar dan net aan.

Meer info: Swirl people

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws