Jeff Mills - Exhibitionist (Music Man)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

weinig enthousiasme


Intro: Maar liefst 45 tracks worden er door Mills in rap tempo doorheen gejaagd. De schoonheidsfoutjes in de mix worden hem dan ook vergeven. Toch rijzen er na een paar luisterbeurten steeds meer twijfels. Een aantal tracks is heftig, net als sommige mixen. Maar het duurde even voordat ik het wilde toegeven, maar de euforie, die wel van het acht jaar geleden mixalbum Live @ Liquid Room Tokio spetterde, blijft hier achterwege.

Tekst: Nico

Genre: Techno
Bijzonderheden: In ieder geval dat Mills grijsgedraaide favorieten als 'The Bells' en zo nog een hele rits van zijn eigen platen doodleuk nog maar een keer in de mix gooit. Begrijp me goed, het zijn platen die ieder dak er nog steeds vanaf kunnen blazen. En natuurlijk vergeef ik Mills de schoonheidsfoutjes in de mix, het tempo ligt weer lekker hoog en wat scheeflopende beats verzuipen vanzelf in de euforie van de constante drive, de emotie en uitzinnigheid, zoals die op Live @ Liquid Room Tokio zo nadrukkelijk tastbaar is. Maar op Exhibitionist geen uitzinnige menigte in de mix, en helaas ook weinig gevoel van de euforie. Daarvoor blijft het uiteindelijk allemaal te vlak. Mills stelt zijn eigen werk in ruime mate tentoon en mixt er tracks van redelijk voor de hand liggende namen als Oliver Ho, Octave One, Ben Sims, Samuel L Sessions, Rush tussendoor. Het tempo van Mills blijft aanstekelijk en met zijn blik af en toe gericht op exotische werelddelen injecteert hij de mix spaarzaam met Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden. Maar het zijn kleine hoogtepunten in een te vlakke mix. Van het enthousiasme van de Liquid Room is op Exhibitionist te weinig te horen. En dat is een teleurstelling. Zeker als je beseft dat Mills terugblikt naar hoe het begon, naar de huidige stand van zaken.
Hoogtepunt: Het tempo
Dieptepunt: ligt het aan Mills, of aan de platen?
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. We hebben dit eerder, en beter gehoord. Wil je hem hebben, schaf dan in ieder geval de DVD aan, beelden van Mills aan het werk en een aantal extra mixen.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Jawel, Live @ Liquid Room Tokio
Oordeel: 5

Tracklisting / luisteren naar: Exhibitionist

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws