Various - Arrival Volume 1 (Airport)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Freitag, Terminal Eins, Airport, Wurzburg, Deutschland


Intro: In Duitsland is deze club al heel lang een begrip. Heel veel internationale djs draaiden er al, en deze Wurzburgse tent bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar! Wij weten echter niet eens waar Wurzburg ligt, en gaan er toch niet heen. Dus daarom hier alleen aandacht voor de dj's / samenstellers en hun muziek. Ziehier: de vrijdagavondsound van Airport.

Tekst: John

Genre: House
Bijzonderheden: De eerste helft van de dubbel cd word gevuld door resident Ralf Gum. En deze man weet zijn platen wel te kiezen. Openers Rima en Hird brengen plaatjes die hier in Nederland wel in bijvoorbeeld Gerd's platenbak te vinden zijn, maar hier vliegen de funky, diepe plaatjes je dus gewoon achterelkaar om je oren. En elke vrijdagavond weer een volle bak daar! Losoul, Nathan Haines, Inaya Day, en Ralp Gum zelf bijvoorbeeld. Op zijn label, GoGo music, komen trouwens best leuke dingen uit. Zoals zijn single met Concha Buika, ook op dit schijfje te vinden. Of track 11/cd2, samen met Inaya, 'What i like', binnenkort uit en een heel prettig plaatje, met heerlijke rhodes sounds. Verder onder andere een tribal klinkende Arnold Jarvis, diepe Deep Bros, zomerse Overstreet en superuitsmijter H Foundation. Heel fijn!


Op cd 2 de mix van Howard Donald. Deze Engelse dj, die vaak in de Airport draait, heeft een voorkeur voor het genre dat men uplifting pleegt te noemen. Dus met een hoofdrol voor tegen de gospel aanleunende vocalen. Gelukkig wel zonder de vanuit Engeland bekende, vaak irritant drukke beatpartijen. Gaandeweg wordt het allemaal steeds steviger en uiteindelijk dus gewoon een vet dansfeest. Howard timmert al jaren aan de weg als dj, en misschien kent je kleine zusje hem ook nog wel, hij was ooit een van de illustere boys van Take That!
Hoogtepunt: Ralf Gums mix.
Dieptepunt: Nee, maar wel 1 belangrijk advies! Draai eerst cd2. Die vind je zeker leuk, en daarna is cd 1 nog veel leuker! Doe je het andersom dan lijkt cd 2 ineens een vervelende en overdreven opgewekte mix te zijn. Gek, maar echt waar, ik spreek uit ervaring.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, leuke nummers die je opgewekt maken cq houden.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Zeg jij het maar, zo 1 had ik er nog niet.
Oordeel: 8+ en 7+ (= dus gemiddeld een 8-, voor de puristen)

Tracklisting en luisteren naar: Arrival Vol.1

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws