Planet funk - Non Zero Sumness (Sony)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Planet pop

Intro: Planet funk bestaat uit Sergio della Monica, Domenica GG Canu, Marco Baroni en Alex Neri. Klinkt Italiaans, ja. En dat klopt, hoewel ze tegenwoordig vooral vanuit de U.K. opereren. Ver voor die tijd waren ze in hun thuisland al uiterst productief. In de hoogtijdagen van de Italo(piano)house, begin jaren 90, brachten Baroni en Neri onder namen als Korda, Dj le Roy en nog veel meer al legio platen uit. Later boekten ze succes onder de naam Kamasutra. Della Monica en Canu scoorden zelfs een U.K. hit als Souled out.

Tekst: John

Genre: House, maar dan wel de popvariant.
Bijzonderheden: Om het allemaal niet te eenzijdig te laten klinken, hebben de jongens er ruim de tijd voor genomen. Na twee jaar studio, en het ontstaan van een bijna traditioneel bandje, is de debuut-cd nu dan toch eindelijk uit. Rode draad door het album is duidelijk de muziek van de laatste paar decennia. 'Where is the max' klinkt alsof je Frankie goes to hollywood's 'Welcome to the pleasure dome' opzet. Leuke binnenkomer! Ex-tophit 'Chase the sun' kennen we dus al twee jaar, maar blijkt nog steeds een goed nummer te zijn. 'All mans land' mengt etherische zang met Italosynthesizers. 'The switch', de laatste hit, is een vrolijk, uiterst commercieel, eighties klinkend nummer. Hetzelfde geldt ook voor het bijna identieke, maar wat minder leuke, 'Inside all the people'. 'Under the rain' is een gevoelig gezongen atmosferisch housenummer. 'Parafinn' klinkt alsof Robbie Williams een Italoclassic inzingt. 'Piano, Piano' is een sferisch, vervormd piano-intermezzo. 'Tightrope artist' is pure pop. Engelse hit 'Who said' klinkt als een soort van dancevariant van the Sex Pistol's 'Anarchy in the UK'. Ook afsluiter 'The Waltz' en een hidden track vallen niet tegen.
Hoogtepunt: Toch nog: Chase the sun.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger?Aanrader, alles klinkt gelikt. Je moet natuurlijk wel zin hebben in het commercieel verantwoorde geluid, maar dan heb je ook wel waar voor je geld.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: lastig....
Oordeel: 7,5

Luisteren naar: Planet funk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws