Mauracher - 29 Degrees (Fabrique)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Tirolersoul


Intro: Het label Fabrique is Oostenrijks vaandeldrager in het electronic-jazz genre. En dan wel de dansbare versie, rijk gevuld met SOUL bovendien. Mauracher laat op deze cd horen dat je, zelfs als je ouders een hotel in Tirol hebben, zo zwart bent als je zelf wilt. In combinatie met het jazzy broken beat geluid, waar de Duitsers (Compost) en nu dus ook de Oostenrijkers zo onderhand patent op hebben, klinkt dit als:

Tekst: John

Genre: Een smeltkroes van broken beats, jazz, Brazil, dans- en luistermuziek en..SOUL.
Bijzonderheden: Wat zeg je? Soul uit...Oostenrijk? Nou en of. Mauracher heeft op zijn cd niet alleen maar goeie muziek, hij laat het ook nog eens inzingen door bovengemiddeld zangtalent. Aminata, Angel, M cinoc, Angie en Valerie, allemaal toppertjes met de ziel op de juiste plaats. De loungy brokenbeat-sound krijgt hier dus wel dat beetje meer, dat een aardige plaat plotseling een favorietje maakt. Maurachers eerste single 'Meilenstein' is dan ook een kruisbestuiving van soulzang met jazzy brokenbeats. 'Garlic & Honey' stond al op de b-kant van de 2e single en is juist weer een Braziliaanse feestplaat. Een hele boze dame rapt over trumpets on acid in 'Submission Tango'. 2e single 'Noonee' is weer niet zo geweldig. De spannende intro, Engels met een Duits accent, contrasteert wel erg sterk met het truttige refreintje. 'Bossasoul' is de sound van Shine. Dat Mauracher ook zonder soulzang goede nummers kan maken, bewijst hij o.a. in het sfeervolle 'Reaction' en het achtervolgingsdrama Liebesflug. 'Addiction' heeft inderdaad een verslavende drive, en met single nummer 3, 'Zombie Love', binnenkort leverbaar, zet hij zichzelf echt op de kaart. Superritmisch, supersoulful gezongen, laat dit maar een hit worden. Meer moois in '29 Degrees', de coolste afsluiter die je je maar kunt wensen. Mauracher gaat echter niet weg zonder bonustrack, 'Meilenstein' unplugged, en ja, ook zo klinkt ze weer goed.
Hoogtepunt: Titelnummer '29 degrees'
Dieptepunt: 'Noonee'
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, Ein sehr gute cd, das ist wohl sicher.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: The Underwolves - Under Your Sky, Minus 8 - Minuit, Truby Trio - Elevator Music
Oordeel: 8,5

Meer info en luisteren: Mauracher / Fabrique

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws